29. srpna 2012 • 18:15

Arsenal v troskách, Walcott dostal ultimátum: Buď nová smlouva, nebo zmiz

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Arsenalu nejspíš jen nevěřícně zírají na počínání klubového vedení a říkají si: To snad ne!. Arsenal v úvodu Premier League vyválčil jen dvě bezbrankové remízy, ale manažer Arséne Wenger je místo posílení týmu připravený prodat další oporu – Theo Walcotta. Tedy v případě, že během dvou dnů nepodepíše v klubu novou smlouvu. Když k dohodě nedojde, je Wenger ochotný za dvanáct milionů liber hvězdu pustit. Liverpool a Manchester City už číhají v pozoru, větří šanci získat kořist.



Wenger hned po odchodu Van Persieho do Manchesteru United a Songa do Barcelony čelil dotazům, jak daleko jsou jednání o prodloužení smlouvy s Walcottem. Tehdy musel přiznat, že Theo s podpisem smlouvy váhá a že může nastat podobná situace jako u Van Persieho.

Uběhlo jen pár dní a Walcott dostal od trenéra „kanonýrů“ ultimátum. Bývalý hráč Southamptonu má 48 hodin na to, aby se rozhodl, zda chce s Arsenalem podepsat nový pětiletý kontrakt. Ten by mu zaručil příjem 75 000 liber týdně. Pokud hráč na nabídku nekývne, měl by být prodán.



Třiadvacetiletý Walcott by pravděpodobně změnil dres ještě v letním přestupovém období, tedy během dvou dnů. Možnosti, za kolik by hráč byl k mání, už sondovaly Manchester City a Liverpool.

Arsenal je rozhodnutý za Thea chtít dvanáct milionů liber. V létě příštího roku po vypršení smlouvy by za Walcotta nedostali „kanonýři“ nic.

Jasno by mělo tedy být nejpozději v pátek, ale vše nasvědčuje tomu, že se mladému anglickému reprezentantovi do podpisu smlouvy s klubem z Emirates Stadium moc nechce.

Kdyby to totiž chtěl udělat, mohl tak učinit již dávno.Walcott také chyběl v zahajovací sestavě Arsenalu při zápase na půdě Stoke (0:0).

Arsenal je v případě odchodu hráče připraven dát šanci dalšímu mladíkovi. V klubové akademii čeká na příležitost sedmnáctiletý Serge Gnabry.

Manažer Arsenalu Wenger dal Walcottovi dva dny na rozmyšlenou. Buď má podepsat novou smlouvu, nebo jej klub prodá.Foto Reuters

Generální ředitel Arsenalu Ivan Gazidis už ale také jednal s hlavním skautem klubu Stevem Rowleyem o posilách. Prioritou „kanonýrů“ jsou obránce, který je schopný zahrát i na kraji obrany a také defenzivní záložník.

V hledáčku má Arsenal do obrany kapitána francouzského Montpellieru Mapou Yanga-Mbiwu a hráče Swansea Rangela. Záložní řadu by pak mohli posílit buď Yann M'Vila (Rennes) či Etienne Capoue z Toulouse.

Naopak Nicklas Bendtner jedná o odchodu do AC Milán za sumu vyšší než pět milionů liber.

Theo Walcott nastoupil za Arsenal v zápase proti Sunderlandu, byl hodně aktivní v zakončení, branku však vstřelit nedokázal. Teď nechce prodloužit smlouvu a možná proto brzy opustí Arsenal
Theo Walcott nastoupil za Arsenal v zápase proti Sunderlandu, byl hodně aktivní v zakončení, branku však vstřelit nedokázal. Teď nechce prodloužit smlouvu a možná proto brzy opustí Arsenal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud