23. listopadu 2012 • 04:44

První tiskovka Beníteze v Chelsea. Slibuje vítězství a trofeje

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když působil Rafael Benítez jako kouč Liverpoolu, drze prohlásil, že angažmá v Chelsea by nikdy nepřijal, zároveň si rýpl i do příznivců "Blues". Fanoušci Chelsea mu to nemohou zapomenout a jsou naštvaní, že právě on dostal od ruského majitele klubu Romana Abramoviče důvěru, aby vedl jejich tým. Benítez ale věří, že bude úspěšný, Chelsea pod jeho vedením bude sbírat trofeje a on v londýnském klubu vydrží dlouhá léta.



Pro fanoušky to byla šokující rána, když se dozvěděli jméno nástupce Roberta Di Mattea, který dovedl Chelsea k triumfu v Lize mistrů. Benítez si uvědomuje, že to bude mít těžké a tak vyzval fanoušky, aby s ním táhli za jeden provaz a pomohli mužstvu k lepším výsledkům. Španěl jim za to slíbil, že se vrátí dobré časy Chelsea.

„Fanoušci i manažer mají stejný cíl. Chtějí, aby jejich mužstvo vyhrálo každý zápas. Nikdo nechce vyhrát víc než fandové a trenér,“ vyhlásil Benítez. „Věřím tomu, že na konci naší práce budeme všichni spokojení,“ dodal.

Kritici angažování Beníteze se utěšují tím, že je jmenování tohoto kouče na lavičku Chelsea jen jakousi dočasnou variantou a bude angažován Pep Guardiola.

Tím se fotbalový „Rafa“ nezabývá. „Pro mě je nyní nejdůležitější, že jsem tady. A chci tady zůstat,“ řekl Benítez. „Je to pro mě obrovská šance. Chelsea je velký klub. Budeme společně bojovat o trofeje a velká vítězství,“ doplnil.

Benítez tvrdil, že právě na takové angažmá, jako je to v Chelsea, čekal. „Jediné, co mám v hlavě, je vyhrát každý zápas. „Ve hře je pět trofejí, tak uvidíme, kolik jich za sedm měsíců budeme mít,“ pohlédl neurčitě do budoucna Benítez.



Ke kritice, která se valí od fanoušků, poznamenal, že všechny výroky pronesl v emocích ve chvíli, kdy proti sobě stály oba kluby v Lize mistrů.

„Přece jsem musel stát na straně svého týmu,“ brání se Benítez. „Musíte si přece uvědomit to, v jakém kontextu to všechno bylo řečeno. Když jsem to říkal, neznamenalo to, že nerespektuji Chelsea a její fanoušky.“

Benítez poté vedl ještě Inter Milán, v něm ale skončil v roce 2010. Teď se rád vrací do Anglie. „Chtěl jsem tu zůstat a trénovat v Premier League. Čekal jsem dlouho, ale jsem nadšený, že to vyšlo. Byla to moje priorita,“ svěřil se.

Jenže fanoušci ho asi jen tak za svého nevezmou. Šéf „kotle“ Trizia Fiorellino se diví, že dala tak významná organizace angažmá někomu, kdo dva roky nezavadil o práci.

„Kdyby byl tak dobrý, tak proč si ho nevzal za tu dobu jiný klub?,“ ptal se znepokojeně po Benítezově inauguraci. Španěl vedl naposledy Inter Milán, v prosinci 2010 však byl z funkce odvolán. Po pouhých šesti měsících a ze sedmého místa v Serii A.

A jednoduché to nebude mít ani u expertů. „Upřímně, nejsem fanoušek Beníteze. Myslím, že není tím správným mužem,“ prohlásil například Tony Cotee, televizní komentátor a bývalý reprezentační útočník.

Na tom, že Benítez vede Chelsea už ale nemůže nic změnit. Jak dobrý krok udělalo vedení „Blues“ pak ukážou až následující měsíce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud