13. dubna 2014 • 17:00

Liverpool vyhrál nad City, Chelsea porazila venku Swansea 1:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN 34. KOLA | Fotbalisté Liverpoolu vyhráli ve šlágru anglické Premier League doma nad Manchesterem City 3:2 a o pořádný kus se přiblížili mistrovskému titulu. Mají totiž před Citizens náskok sedmi bodů, Citizens mají ale dva zápasy k dobru. Zůstávají tak v čele tabulky o dva body před Chelsea, která vyhrála na hřišti Swansea 1:0 zásluhou gólu Demby Ba.



Zápasy v Anglii začaly v tomto kole vždy o sedm minut později, kluby tak uctily památku obětí neštěstí z 15. dubna 1989 z sheffieldského stadionu Hillsborough, která byla největší tragédií v historii britského sportu. V semifinále FA Cupu mezi Liverpoolem a Nottinghamem Forest tehdy v ochozech zemřelo 96 fanoušků Reds.

Chelsea venku vyhrála a dál stíhá Liverpool

V 16. minutě zápasu mezi Swansea a Chelsea byl vyloučen po druhé žluté kartě v utkání domácí obránce Chico Flores. První a jediný gól ale "Blues" vstřelili až v 68. minutě, kdy po přihrávce Nemanji Matiče prostřelil brankáře Vorma Demba Ba. Navázal tak na úterní čtvrtfinále Ligy mistrů proti Paris St. Germain, v němž vstřelil postupovou branku.

Liverpool v šlágru zdolal City a vede tabulku

Nejprve to vypadalo na pohodovou liverpoolskou jízdu za vítězstvím. Brzy se totiž blýskl parádní akcí Sterling, který vyškolil obranu i gólmana a uklidil míč do sítě. Anfield v tu chvíli bouřil nadšením.

VIDEO: Podívejte se na první liverpoolský gól v bitvě proti Citizens

Když se o pár chvil později prosadil po rohu slovenský obránce Škrtel, zdálo se, že Liverpool mašíruje za jasnou výhrou. Citizens však dokázali po přestávce gólové manko vyrovnat, jenže Reds se nedali a zásluhou Coutinha strhli chvíli před koncem vedení opět na svou stranu. Reds nakonec vyhráli 3:2.

VIDEO: Podívejte se na trefu Škrtela do sítě Manchesteru City na 2:0

VIDEO: Podívejte se na vítěznou trefu Coutinha do sítě Manchesteru City

O takovém úvodu se v sobotu Matěji Vydrovi ani nesnilo. Útočník West Bromwiche udeřil v zápase anglické ligy proti Tottenhamu po 25 sekundách hry, čímž vytvořil nový rekord svého klubu v Premier League. Domácí ovšem v zápase totálně zkolabovali, ztratili třígólové vedení a pouze remizovali 3:3. Sedmou výhru v řadě si připsal Everton, který se díky skvělé sérii dostal na čtvrtou pozici zajišťující předkolo Ligy mistrů před Rosického Arsenal.

Vydrovi stačila necelá půlminuta, aby potrestal chybné vyběhnutí gólmana Huga Llorise a střelou do okryté branky otevřel skóre. Vydra se trefil potřetí v sezoně. Za nejrychlejším gólem v historii soutěže, který dal v roce 2000 Ledley King za Tottenham, zaostal český reprezentant zhruba o 15 sekund.

VIDEO | Krásný volej v podání Matěje Vydry proti Tottenhamu

Za necelé tři minuty už vedl West Bromwich o dvě branky, když centrovaný míč z voleje napálil do sítě Chris Brunt. Hostující Emmanuel Adebayor poté neproměnil penaltu, a tak mohli domácí zvýšit na 3:0. Po rychlém brejku se o to postaral Stéphane Sességnon.

Tottenham se dočkal snížení vzápětí, když si centrovaný míč srazil ve skluzu do vlastní branky Jonas Olsson. V závěrečných dvaceti minutách dokázali hosté i vyrovnat. Nepokrytý Harry Kane nejprve hlavou snížil a v 94. minutě rozhodl o dělbě bodů střelou do horního rohu Eriksen.

West Bromwich zůstal v tabulce šestnáctý, tři body od sestupových pozic. Tottenhamu nadále patří šestá pozice, zajišťující postup do Evropské ligy.

Everton předskočil Rosického Arsenal

Na čtvrté místo před Arsenal se posunul Everton, který díky vlastnímu gólu Wese Browna zvítězil 1:0 v Sunderlandu. Liverpoolský celek si připsal už sedmou výhru v řadě, což se mu povedlo po 24 letech.

Všechny zápasy v Anglii začínají o tomto víkendu o sedm minut později na památku tragédie v Hillsborough, kde bylo během semifinále Anglického poháru mezi Liverpoolem a Nottinghamem bylo ušlapáno 96 fanoušků "Reds". Od utkání, které bylo kvůli neštěstí po šesti minutách předčasně ukončeno, uplyne v úterý 25 let. Smrt 96 fanoušků zároveň připomíná stejný počet prázdných sedaček ve Wembley během dnešního semifinále Anglického poháru mezi Arsenalem a Wiganem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 4. • 17:07
Swansea City
Swansea City
0:1
ONLINE
13. dubna
17:07
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí:

Hosté: 68. Ba

Sestavy

Domácí: Vorm – Rangel, Flores, Williams, Davies – Britton (86. de Guzmán), Shelvey, Routledge, Dyer (73. N'Gog), Hernández (19. Amat) – Bony.

Hosté: Čech – Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta – Salah, Ramires (46. Oscar), Schürrle (46. Eto´o), Matić, Willian – Ba (79. Mikel).

Náhradníci

Domácí: Tremmel, Amat, Taylor, de Guzmán, Emnes, N'Gog, Fulton

Hosté: Schwarzer, Cole, Luiz, Oscar, Mikel, Torres, Eto´o

Karty

Domácí: Flores, Flores (č)

Hosté: Schürrle, Mikel

Rozhodčí

Dowd – Kirkup, Brooks

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Zápasy 34. kola Premier League

West Bromwich - Tottenham 3:3
Branky: 1. Vydra, 4. Brunt, 31. Sessegnon - 34. vlastní Olsson, 70. Kane, 90.+4 Eriksen

Crystal Palace - Aston Villa 1:0
Branky: 76. Puncheon

Fulham - Norwich 1:0
Branky: 40. Rodallega

Southampton - Cardiff 0:1
Branky: 65. Cala

Stoke - Newcastle 1:0
Branky: 42. Pieters

Sunderland - Everton 0:1
Branky: 75. vlastní Brown

Liverpool - Manchester City 3:2
Branky: 6. Sterling, 26. Škrtel, 78. Coutinho - 57. Silva, 63. vlastní Johnson

Swansea - Chelsea 0:1
Branka: 68. Ba

 

Gól českého reprezentanta Matěje Vydry odstartoval obrovskou radost
Gól českého reprezentanta Matěje Vydry odstartoval obrovskou radost

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud