Jakub Dvořák
16. června 2014 • 17:30

Šikovný levák, co zničil Španělsko. Van Gaal chce Blinda do United

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Současný kádr Manchesteru United čeká zřejmě nizozemská invaze. Nový trenér Louis van Gaal si hodlá přivést z Ajaxu posilu. Jedná se o čtyřiadvacetiletého obránce Daleyho Blinda, který zazářil na MS při impozantním vítězství 5:1 Španělskem, po kterém byl dokonce i vyhlášen hráčem utkání. Informaci potvrdil nizozemský deník De Telegraaf.



Blind je odchovancem nizozemského Ajaxu, se kterým letos získal ligový titul. Jeho skvělé výkony mu zajistily i místo v základní jedenáctce Oranjes. A Van Gaal by rád jeden ze svých "objevů" využíval i na Old Trafford, kam se po šampionátu přesune.

V úvodním utkání mladý obránce potvrdil, že má zřejmě životní formu. Dvěma asistencemi se Blind podílel na španělské demolici a řadu fanoušků přesvědčil, že by se v anglickém velkoklubu neztratil.

VIDEO | První Blindova asistence při van Persieho gólu

Manchester United dosud usiloval hlavně o anglického reprezentanta Luka Shawa, ale do hry o mladého obránce Southamptonu se vložila i londýnská Chelsea a jednání se začala komplikovat.

Blind by mohl být ještě lepší posilou. Výhodou mladého nizozemce navíc je, že může nastoupit klidně i v záloze. Poslední sezónu v Ajaxu byl v na tomto postu často využíván.

V Manchesteru United působí již Robin van Persie, mluví se o tom, že po světovém šampionátu přijde z Bayernu Mnichov i Arjen Robben. Mladý obránce by se tak mohl v týmu po boku krajanů snadněji adaptovat a proslavit se stejně jako jeho otec Danny, který byl úspěšným reprezentantem Nizozemska.

VIDEO | Druhá asistence Blinda při gólu Robbena

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud