30. ledna 2015 • 19:32

Chelsea zuří kvůli Costovi. Klub zrušil tiskovku, hrozí mu pokuta

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace před sobotním šlágrem Premier League mezi Chelsea a Manchesterem City (18:30, ONLINE na iSport.cz, exkluzivní sestřihy brzy po utkání) je pořádně vyhrocená. Poté, co disciplinární komise anglické fotbalové asociace třízápasovým distancem vyřadila z utkání útočníka Chelsea Diega Costu, tým zrušil páteční tiskovou konferenci. Tím se vystavil hrozbě dalších sankcí.



Fotbalová asociace v týdnu dodatečně potrestala nejlepšího střelce Chelsea Diega Costu za to, že v semifinále Ligového poháru s Liverpoolem šlápl na nohu nejprve Emre Canovi a poté Martinu Škrtelovi. Oba zákroky v utkání prošly bez povšimnutí, řešily se až na základě videozáznamu.

Obávaný kanonýr Chelsea si nezahraje tři zápasy, mimo hru je už na víkendový duel s Manchesterem City. Souboj vedoucích týmů Premier League platí za největší tahák kola a domácí soubor zuří kvůli tomu, že Costu nemůže využít.

José Mourinho už po prosincové remíze se Southamptonem (1:1) mluvil o kampani, kterou na Chelsea v Anglii vedou. Za slova o "Penaltě jako Big Ben" vyfasoval od asociace pokutu 25 tisíc liber (asi 932 tisíc korun). Teď hrozí další problém přímo Chelsea.

Klub v pátek na truc zrušil předzápasovou tiskovou konferenci. Ta je však pro týmy hrající Premier League povinná. "Vedení ligy určitě napíše na Stamford Bridge, aby klubu připomnělo jeho mediální povinnosti. Pokud by se to opakovalo, zcela jistě přijde pokuta," píše například britský Daily Mail.

Článek 95 z příručky k Premier League totiž praví, že každý klub je povinen zajistit, aby se jejich zástupce ve čtvrtek nebo v pátek před ligovým kolem zúčastnil tiskové konference určené pro držitele vysílacích práv a dalších médií, aby mohla být dostatečným způsobem monitorována fotbalová liga. Podobné nařízení platí například i v Lize mistrů či Evropské lize.

José Mourinho většinou na podobné předzápasové tiskovky nechodí, před novináře posílá svého asistenta Stevea Hollanda.

Pro Chelsea není ztráta Costy jedinným problémem, V sestavě se neobjeví ani zraněný Cesc Fábregas, s patnácti asistencemi nejlepší nahrávač týmu.

Fotbalisté Chelsea slaví gól Branislava Ivanoviče v semifinále Ligového poháru proti Liverpoolu
Fotbalisté Chelsea slaví gól Branislava Ivanoviče v semifinále Ligového poháru proti Liverpoolu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud