5. května 2015 • 18:05

Čecha chválí v Anglii: Nestěžuje si, předvedl nejlepší výkon sezony

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Premier League odchytal v tomto ročníku zatím jen šest zápasů. Přesto v Anglii oceňují, jaký přínos má pro Chelsea Petr Čech. V hodnocení všech hráčů "Blues" v cestě za ligovým titulem dostal od renomovaných deníků Guardian a Daily Telegraph nadprůměrné známky sedmičky.



Z pozice týmové jedničky Chelsea ho vystrnadil Thibaut Courtois , na hřiště se v probíhající sezoně Premier League dostal Petr Čech jen v šesti případech z 35 zápasů. Přesto nezapškl a pokaždé, když nastoupil, týmu pomohl. Pětkrát udržel čisté konto, navíc všechny zápasy s ním v brance Chelsea vyhrála.

Proto má na titulu také svůj podíl, byť José Mourinho mnohem víc sázel na mladšího Belgičana Courtoise. Za odchytanou sezonu Čecha ocenily i britské deníky Guardian a Daily Telegraph, které hodnotily všechny hráče současného kádru "Blues".

Od obou renomovaných listů dostal Čech nadprůměrnou sedmičku, nejlepší byla desítka. Například v Telegraphu jen sedm hráčů dostalo vyšší známku než česká reprezentační jednička. V obou případech byl lépe hodnocen vytíženější Courtois, obdržel osmičku.

"Každý titul potěší, to se nikdy neomrzí. Já nechytal tolik zápasů, člověk pak vnímá ten titul i trošku jinak. Ale i tak z něj mám velkou radost," ujistil Čech, který se v pondělí objevil v Praze a navštívil i hokejový zápas Česka s Kanadou.

Podívejte se, jak Chelsea potvrdila titul a začala slavit
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Everton 1:0. Čech vychytal výhru
Video se připravuje ...

Co o Čechovi napsali v Anglii

"Zasáhl jen do několika zápasů Premier League, ale 32letý český gólman přesto dokázal, že stále patří k elitním brankářům. Čechovo představení proti Evertonu bylo jedním z nejlepších brankářských výkonů sezony."
Daily Telegraph 

"Nikdy neremcal ani si nijak nestěžoval, že plnil roli jen brankářské dvojky. Pokaždé, když šel do zápasu, podal excelentní výkon. Za všechno mluví jeho statistika čistých kont (Čech pětkrát ze šesti zápasů nedostal gól). Nejspíš v létě odejde, ale vyhrát s klubem čtvrtý titul je ohromující statistika. Čech má stále co nabídnout nejlepším týmům v jakékoliv evropské lize."
The Guardian 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud