23. prosince 2015 • 12:20

Agüero v základu místo mě? Jsem z toho zklamaný, zlobí se Bony

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od poloviny října vstřelil sedm branek v různých soutěžích a při zranění Sergia Agüera byl jedničkou na hrotu Manchesteru City. Přesto se Wilfried Bony ve šlágru proti Arsenalu v základní sestavě neobjevil. „Jsem velice zklamaný. Agüero byl zraněný, nehrál tři týdny…,“ zlobil se Bony, že přednost dostal argentinský spoluhráč.



Klub za něho zaplatil miliardu korun. V létě mu ubyla konkurence, když tým opustili Stefan Jovetič a Edin Džeko a přesto pořád musí Wilfried Bony bojovat o své místo v sestavě Manchesteru City. Nejlepší střelec minulého ročníku Premier League Sergio Agüero mu totiž tvoří velmi silného konkurenta.

Potvrdilo se to i v utkání na Arsenalu. Argentinský útočník tři týdny laboroval se zraněním a dohromady se dal až před pondělním šlágrem a neměl možnost se před důležitým zápasem rozehrát. Přesto ho trenér Manuel Pellegrini postavil do základní sestavy.

To však neunesl reprezentant Pobřeží slonoviny. „Vrátil se po zranění, chyběl tři týdny, a přesto hrál. Jsem zklamaný z toho, že jsem nebyl v základní sestavě,“ řekl po porážce Wilfried. „Nejsem však trenér. On jen dělá to, o čem si myslí, že je nejlepší pro tým,“ dodal bývalý útočník Arnhemu či Sparty.

2536984:gallery:true:true

Nakonec se na hřiště dostal v 63. minutě za stavu 0:2. S výsledkem však už nic nezmohl. Jedinou branku City vstřelil záložník Yaya Touré. „Nehráli jsme dobře. Arsenal si zasloužil vyhrát. V příštím zápase se snad už vrátíme k naší hře,“ komentoval Bony výkon svého týmu.

V tomto  ročníku střídá světlé okamžiky s těmi špatnými. S klubem v létě neabsolvoval soustředění v Austrálii a Vietnamu kvůli malárii, kterou se nakazil při pobytu v Africe. Ve 20 zápasech si zatím připsal pouze sedm branek, Agüero jich v 15 duelech nastřílel devět.

Wilfried v souboji s obráncem Koscielnym
Wilfried v souboji s obráncem Koscielnym

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud