Pavel Janega
28. května 2016 • 17:30

Mourinho se ujímá vlády: United čekají změny, může utratit miliardy

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oficiálně potvrzeno: Manchester United povede trenér José Mourinho, na Old Trafford podepsal tříletou smlouvu s opcí. Teď ho čeká náročná šichta. Za úkol má přebudovat tým, aby v příští sezoně mohl bojovat o ligový titul. Na posily dostane 150 milionů liber, v přepočtu asi 5,3 miliardy korun.



O příchodu Josého Mourinha se spekulovalo takřka celé jaro. Jeho předchůdce Louis van Gaal to dlouho vyvracel, ale po jeho odvolání v úterý už bylo jasno. Čekalo se jen na oficiální potvrzení ze strany klubu. To přišlo v pátek.

„José je jednoduše nejlepší trenér v současném fotbale. Vyhrál trofeje po celé Evropě a samozřejmě dobře zná i Anglii, když zde získal tři mistrovské tituly,“ uvedl v tiskovém prohlášení Ed Woodward, výkonný místopředseda United.

O Mourinha usiloval tak moc, že mu ještě před koncem uplynulého ročníku údajně vyplatil nespecifikovanou sumu, aby nejednal o angažmá s jiným klubem. Možná ani nemusel, v minulosti portugalský taktik přiznal, že trénovat Manchester United je jeho dětský sen.

Podívejte se, jak by mohla vypadat sestava United pod Mourinhem:

Takto by mohla vypadat sestava United pod novým koučem Josém Mourinhem
Takto by mohla vypadat sestava United pod novým koučem Josém Mourinhem

„United mají kouzlo a šarm jako žádný jiný klub na světě. Je to čest,“ řekl po podpisu tříleté smlouvy Mourinho, jenž naposledy vedl londýnskou Chelsea. Kvůli neuspokojivým výsledkům byl však na konci minulého roku odvolán. Od té doby objížděl zápasy a stadiony pouze v roli diváka.

Od Mourinha si Ed Woodward a další členové užšího vedení Manchesteru slibují, že vrátí na Old Trafford trofeje. První úkol? Zisk titulu v Premier League a návrat do Ligy mistrů. Tomu podřídí úplně všechno, což se odrazí i na budgetu na letní posily. Podle listu Guardian budou operovat na přestupním trhu v přepočtu s pěti miliardami korun.

Už teď se spekuluje o desítkách jmen. A takřka všechny deníky se shodují na čtyřech: Aymeric Laporte (Bilbao), John Stones (Everton), Joao Mario (Sporting Lisabon) a Zlatan Ibrahimovic (Paris St. Germain).

Zvláště o příchodu švédského zabijáka Ibrahimovice se v Anglii mluví jako o hotové věci. S 30. červnem mu vyprší v PSG smlouva a bude volným hráčem, takže do přestupních nákladů zahrnut nebude. Nutno ale dodat, že suma na jeho výplatní pásce nejspíš nebude nikterak skromná.

„Spolupráce s Josém mi chybí každý den, co jsem odešel z Interu Milán,“ nechal se slyšet Ibrahimovic, čímž spekulace o svém přesunu do Manchesteru United ještě přiživil.

Se Zlatanem a Mourinhem půjde z „rudých ďáblů“ velký strach!

Takto by mohla vypadat sestava United pod novým koučem Josém Mourinhem
Takto by mohla vypadat sestava United pod novým koučem Josém Mourinhem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud