Michal Koštuřík
23. října 2016 • 10:06

Wenger měl narozeniny a potřeboval panáka. Čech nás podržel, chválil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno nejlepší, Arséne Wengere! Kouč Arsenalu včera slavil 67. narozeniny, ale vítězný dárek od svého týmu nedostal. Po šesti triumfech v řadě přišel výsledkový útlum, ze stadionu Emirates si odvezl nečekaný bod průměrný Middlesbrough (0:0). A za něj ještě „kanonýři“ vděčí brankáři Petru Čechovi, jenž zneškodnil tři tutovky. Do vedení Premier League tak skočil Liverpool.



Arsenal hrál a hrál, přímočarý Middlesbrough zajímala prioritně koncovka. Proto byl k vítězství blíž, ačkoliv na držení míče to v procentech projel 25 ku 75. „Sami jsme si to udělali těžké. Máte převahu, ale z toho unavené nohy a jste náchylnější k tomu, aby soupeř chodil do brejků. Nakonec můžete takový zápas prohrát, to je moderní fotbal,“ krčil rameny Arséne Wenger.

Výstižné shrnutí od trenérského doyena, který zažil podobných zápasů nespočet. Ten včerejší mu ale jistě způsobil bolehlav. Oslava narozenin byla nerozhodným výsledkem zkažena. Tohle byl duel, který měl Arsenal zvládnout. „Když nejste dostatečně svěží, chybí vám tvořivost v poslední třetině hřiště. Energetická hodnota našich hráčů byla trošku níž, ale zvládli jsme to aspoň tak, abychom neprohráli,“ shrnul Wenger.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Middlesbrough 0:0. Čech chytal fantasticky
Video se připravuje ...

Spásnými zákroky spasil favorita gólman Čech, jenž v první půli vychytal sólo Adamy Traorého, včas se vrátil pro dorážku Alvara Negreda a tygřím skokem zkazil radost hlavičkujícímu Gastónovi Ramírezovi. Čech byl prostě jednička, ačkoliv Mužem zápasu zvolili hostujícího záložníka Traorého. „Soupeř měl šance, gólman nás v rozhodujících momentech podržel. Podal dobrý výkon,“ ocenil Wenger. A to si ještě vezměte, že Ramírez trefil technickou ránou z přímého kopu z rohu šestnáctky břevno. „Když už nevyhrajete, nesmíte prohrát,“ podotkl domácí kouč.

Arsenal z nátlakové hry vytěžil minimum, vlastně nic. Jen jednu velkou šanci, kterou zmařil Alexisi Sánchezovi skvostným zákrokem brankář Victor Valdéz. Pět střel na bránu nemohlo vyprodané hlediště potěšit, zvlášť když ani jedna neskončila v síti.

Přesto si Wenger nalil po nepovedené bitvě panáka. „Když máte narozeniny, můžete si ho dát. Když vyhrajete, tak si ho zasloužíte a když ne, tak ho prostě potřebujete,“ usmál se. Z čiré radosti naopak mohl pít hostující trenér Aitor Karanka. „Po poslední domácí porážce jsme předvedli úžasný výkon,“ poklonil se svému výběru.

A také on vyzdvihl Čechovy zákroky. „Když sem přijedete a nejlepším hráčem Arsenalu je brankář Petr Čech, je to fajn,“ cenil si vypracovaných šancí na půdě vysokého favorita. „Je potěšující vidět takový týmový výkon. Musíme růst a učit se z těchto zkušeností,“ dodal stratég Middlesbrough, který navzdory včerejšímu zisku zůstává blízku dnu tabulky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud