3. dubna 2018 • 19:45

Ve stopách otce! Mourinho bere syna na lavičku, už dělal pro United analýzu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otec a syn jako spoluhráči v jednom klubu? Ve fotbale nepříliš častá, ale vídaná věc. Avšak otec a syn v roli trenéra a asistenta? To už je pořádná rarita. Aktuálně je však k vidění v Manchesteru United. José Mourinho si totiž s sebou na lavičku bere 18letého syna Jose Maria a tvrdí o něm, že ho na trenérské dráze jednou nahradí.



Působil v mládeži Realu Madrid či Chelsea. Naposledy to syn Josého Mourinha zkoušel v akademii Fulhamu. Ale bez úspěchu. Svoji energii a volný čas začal věnovat přípravám na trenérskou kariéru.

Když Michael Carrick, záložník Manchesteru United, který po sezoně ukončí hráčskou kariéru a převtělí se do role mládežnického trenéra, přidal po zápase se Swansea fotku, jak kráčí sledovat utkání z lavičky, ne každého to trklo do oka.

Bystřejší si ale všimli dlouhovlasého mladíka kráčejícího vedle Josého Mourinha v teplákovce United, kterou nosí členové realizačního týmu a s vlastními iniciály na hrudi. Jednalo se o 18letého syna kouče „Rudých ďáblů“, který vedle svého otce nabírá zkušenosti.

Mladý Zuca, jak si říká, chce být jednou stejně jako otec fotbalovým trenérem. Pro svoje budoucí povolání si nemohl vybrat povolanějšího mentora. Ovšem už nyní prý Mourinha seniora překvapuje s taktickými analýzami.

„Někdy před rokem po sérii několika špatných zápasů za mnou doma přišel se svojí analýzou, proč se nám nedaří…,“ prozradil před pár měsíci Mourinho v portugalské televizi, jak ho mladší z potomků překvapil.

„Ukázal jsem ty statistiky mým asistentům a jasně jim sdělil, ať si dávají pozor, že je může brzy nahradit. Já bych v jeho věku dělal to samé, i když nebyly takové prostředky a metody byly oproti dnešku velmi zastaralé,“ dodal.

Kdoví, třeba se za pár let přeci jen dočkáme „The Special One II.“ na scéně.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Swansea 2:0
Video se připravuje ...

Kouč United José Mourinho se svým synem odchází z lavičky při utkání proti Swansea
Kouč United José Mourinho se svým synem odchází z lavičky při utkání proti Swansea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud