8. června 2018 • 14:11

Novinka v Anglii. Premier League bude mít v zimě 14 dní pauzu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická fotbalová liga bude mít od sezony 2019/20 v únoru čtrnáctidenní částečnou přestávku, během níž si vždy týden odpočine polovina z dvaceti klubů nejvyšší soutěže. Na každý z víkendů během pauzy připadne jen pět zápasů, takže deset týmů bude mít volno. O novince informovala anglická fotbalová asociace.



 

Premier League jako jedna z mála soutěží v Evropě nemá zimní přestávku a zápasy se tradičně hrají i o Vánocích a na přelomu roku. Nyní se vedení nejvyšší soutěže a tamní asociace shodly na kroku, který by měl hráčům v náročné sezoně přinést více odpočinku a možnost regenerace.

"Jde o významný moment anglického fotbalu, který bude prospěšný pro kluby i pro reprezentaci. Není žádným tajemstvím, že máme velmi přetížený kalendář a v posledních letech jsme pracovali na tom, abychom nalezli nějaké řešení," uvedl výkonný ředitel asociace Martin Glenn.

"Jelikož se v budoucnu chystáme na letní mezinárodní turnaje, jsme si jisti, že tahle přestávka v polovině sezony bude pro hráče vítaným příspěvkem," dodal Glenn. Nižších soutěží počínaje druhou ligou by se změna dotknout neměla.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud