8. října 2018 • 14:23

31 přihrávek! Chelsea baví fotbalem, září anglický objev i Hazard

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adaptace na anglickou ligu proběhla na jedničku. Zkušený italský kouč Maurizio Sarri s Chelsea zatím nepoznal, jak chutná prohra, jeho „blues“ zůstávají spolu s Liverpoolem a Manchesterem City neporažení, a baví skvělým fotbalem. V neděli třeba fanoušci žasli nad brankou, které předcházel rekordní počet přihrávek.



Sarri miluje, když jeho tým může rozebrat soupeře krátkými, rychlými přihrávkami. Tuhle zálibu v neděli pocítil Southampton. Když byl klub z jihu Anglie po brankách Edena Hazarda a Rosse Barkleyho už víceméně na lopatkách, musel přihlížet, jak Chelsea díky Álvaru Moratovi přidává třetí branku. Té předcházelo hned jednatřicet nepřerušených pasů, což je rekord aktuální ligové sezony.

„Rychle jsme přesouvali míč, na jeden, maximálně dva dotyky. Dostali jsme se k brance velmi snadno. Tohle je můj fotbal,“ liboval si Sarri. „Z Moraty mám radost. Pro útočníka je důležité dávat góly, a on tento týden skóroval v Evropské lize i v ligovém zápase. Hrál velmi dobře,“ pochválil španělského útočníka, fanoušky často kritizovaného za neslavnou produktivitu.

Pod italským trenérem se začínají prosazovat i hráči, kteří dřív nepatřili mezi opory. Zářným příkladem je 24letý Ross Barkley, někdejší talent Evertonu, jemuž stoupající forma vynesla návrat do anglické reprezentace.

„Z technického pohledu ze mě Sarri udělal lepšího hráče,“ řekl středopolař, který se proti Southamptonu blýskl gólem i asistencí. Hráč, kterému se přezdívá „John Cena“ pro jeho podobu se svalnatým wrestlerem a hercem, si italského šéfa nemůže vynachválit. „Kdybych zažil takový přístup od trenérů, kteří mě vedli, když jsem byl mladší, byl bych teď mnohem lepší. Mám teď v Chelsea velkou roli a cítím, že mé výkony se vrací zpět na určitý standard,“ prohlásil Barkley.

Nejvýraznějším dílkem Sarriho vítězné skládačky je ale jistě Eden Hazard. Belgický šikula nastřílel za osm zápasů sedm branek, je tak průběžně nejlepším střelcem ligy. K tomu přidal ještě tři asistence.

Anglická média využívají srovnání se Sarriho předchozím týmem, Neapolí, a tuší, že zatímco Barkley může být pro Chelsea tím, čím byl pro italské mužstvo Marek Hamšík, Hazard bude v Italově systému nástupcem Driese Mertense. Stejně jako jeho nevysoký krajan, i Hazard hraje oficiálně na křídle, má ale mnohem větší volnost pohybu v ofenzivě a nemusí si plnit mnoho obranných povinností.

I jemu evidentně Sarriho hra svědčí. „Maurizio Sarri je skvělý trenér. Ale je snadné to říct, když vyhráváte. Uvidíme, co stane, až přijde horší období, těžké momenty. Je to jistě úžasný kouč a už to také světu ukázal,“ pochvaloval si nedávno hvězdný hráč. Zatím to vypadá, že těžší období je pro Chelsea v nedohlednu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud