21. prosince 2018 • 04:58

Solskjaerův úkol: udržet De Geu a Pogbu! Kolik dostane na posily?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V průběhu hráčské kariéry byl zvyklý naskočit v závěru zápasu z lavičky a rozseknout utkání ve prospěch Manchesteru United. Podobná role teď Ole Gunnara Solskjaera čeká i na trenérské lavičce slavného celku. Bývalý kanonýr zaujal do konce sezony místo odvolaného Josého Mourinha a má za úkol vytáhnout strádajícího giganta zpět na příčky zajišťující účast v Lize mistrů. Ač je jen dočasným manažerem, čeká jej i velké rozhodování ohledně přestupů, především zabránění potenciálních odchodů.



Kromě nevalných výsledků měl Solskjaerův předchůdce Mourinho trable s kabinou, jeho rozkoly s hvězdou záložní řady Paulem Pogbou pravidelně plnily stránky novin. 45letý Nor teď má za úkol kádr, který zrovna nesrší nadšením, dát zase dohromady. A hlavně zabránit odchodům hvězd.

Gólmanská jednička David de Gea a ofenzivní eso Anthony Martial se zrovna neměli k podpisům nových smluv, United tak museli aktivovat klauzuli o jejich automatickém prodloužení do roku 2020. Kolem španělského gólmana má kroužit bohaté PSG, které v něm vidí dlouhodobou jedničku poté, co čtyřicátník Gianluigi Buffon pověsí rukavice na hřebík.

Největším tématem je ale jednoznačně Pogba. Spory mezi francouzským středopolařem vřely natolik, že jej Mourinho ve třech z posledních čtyřech zápasů nevybral do základní sestavy. Někdejší nejdražší hráč světa podle anglických médií už začal zvažovat možný odchod, ve hře měl být i návrat do Juventusu, který z něj udělal hvězdu. Solskjaer, ve kterém United vidí trochu vlídnějšího vyjednavače než v Mourinhovi, jej má přesvědčit, že pro něj ještě je budoucnost na Old Trafford.

"Moc se těším na práci s celým naším talentovaným kádrem. Jsem přesvědčený, že zase spojíme hráče a fanoušky," prohlásil bývalý útočník těsně po jmenování do funkce dočasného kouče. 

Solskjaer ale nebude mít na Old Trafford slovo jen co se týká bránění odchodů. Přestupová politika v zimě bude z velké části právě na jeho bedrech. Podle zpráv z britských médií dostane na utrácení zhruba 50 milionů (přibližně 1,4 miliardy korun). Prioritou pro United je zisk nového stopera, hlavní kandidát na tuhle roli, Kalidou Koulibaly z Neapole, má ale přinejmenším dvojnásobnou cenu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud