Jan Pikous
26. května 2019 • 04:40

Brankář ze Slovácka chytá v United: De Gea mě učí, Pogba je skromný

Autor: Jan Pikous
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemanja Matič s ním mluví slovensky. Marcus Rashford na něj střílí bomby z malého vápna. A jeden z nejlepších gólmanů světa David de Gea? Ten mu radí, jak se mezi tyčemi chovat. Odchovanec Slovácka Matěj Kovář přestoupil před rokem do Manchesteru United. Pravidelně nastupuje za tým do 23 let a účastní se i tréninků s áčkem. „United jsou značka, což je tady znát na každém kroku,“ užívá si snové angažmá 18letý český brankář.



Znáte pohádku O statečném kováři? Její pokračování teď píše rodák z Uherského Hradiště. I on se vydal do světa na zkušenou. Na rozdíl od Mikeše v podání Pavla Kříže není kovářem od vyučení, nýbrž od narození, a cílem jeho cesty není najít ztracené princezny, nýbrž dobýt fotbalovou scénu coby brankář. Začátek má Matěj Kovář více než slibný: chytá za Manchester United. Jaké je ocitnout se z českých poměrů v zázemí jednoho z nejslavnějších týmů? Jaký dojem na něj udělali José Mourinho, Paul Pogba nebo Marcus Rashford? Nejen o tom mluví v rozhovoru pro iSport Premium a Sport GÓÓÓL!

Když se seznamujeme s někým novým, obvykle následuje otázka na studium nebo práci. Jak reagují lidé na větu: No, já chytám za Manchester United?
„Samozřejmě určité překvapení to je. (usmívá se) Mně se to zas tak často nestává, ale třeba rodičům, když se jich někdo ptá, co ten jejich kluk dělá. Většinou následuje wow, berou to jako velký úspěch. United jsou značka, kterou znají i lidé, kteří jinak fotbal nesledují.“

United jsou mezi kluby pojmem. Je to tam cítit na každém kroku?
„Je to znát. Každý tomu dává sto procent, od fyzioterapeutů až po trenéry. Každý tomu dává maximum, ať už na tréninku nebo kdekoliv jinde. Každý se snaží dělat pro klub i pro nás hráče co nejvíc.“

Z Uherského Hradiště jste se najednou ocitl v Manchesteru coby hráč jedné z nejvýznamnějších fotbalových značek. V čem byl největší rozdíl?
„Asi úplně ve všem. Kvalita tréninkových hřišť, tréninky jako takové, všechno je tu o tři levely jinde než v Česku. To není kritika českých poměrů, jen prostě tady jsou finanční i personální podmínky zcela na jiné úrovni a podle toho to vypadá. Je to znát i třeba na tréninku brankářů, tomuto postu je tu věnována speciální péče a pozornost,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud