1. července 2019 • 20:20

Arsenal se pře o hvězdu. Zaha odejde jen za částku, která zlomí rekord

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl by to pro něj přestup z říše snů. Stěhování do týmu, kterému jako malý mocně fandil. Wilfrieda Zahu milovaný Arsenal skutečně chce, jenže Crystal Palace svoji ofenzivní hvězdu nechce pustit lacino. Naopak – šíleně draho. Vedení "Eagles" totiž počítá s prodejem klubu a všem je jasné, že bez Zahy v kádru by se kupec hledal mnohem hůř.



Zažil nejlepší sezonu kariéry. V ročníku 2018/19 Premier League nasázel Wilfried Zaha deset gólů, u dalších deseti tref pomohl asistencí. Na place strávil dohromady 3043 minut. Logicky se nabízelo, že o šestadvacetiletého křídelníka bude zájem.

Ten trvá ze strany Arsenalu. Transfer, po němž Zaha - který jako malý právě severolondýnskému týmu fandil – vroucně touží, má však několik překážek.

Hlavní komplikací je cena. U Crystal Palace by rádi za případný odchod Zahy v klubové pokladnici viděli až 100 milionů liber (přibližně 2,8 miliardy korun). To je i na Gunners, kteří letos mají na přestupy 40 milionů liber, zkrátka hodně. Kdyby měl čistě hypoteticky za tuto částku přestoupit, překonal by o 43 milionů liber rekord Pierra-Emericka Aubameyanga, jenž se k Arsenalu přidal loni v lednu. To dokazuje šílenost celého požadavku.

Zaha slaví gól se spoluhráči z Crystal Palace. Zda bude mít od nové sezony jiné kolegy, to se ukáže v dalších dnech a týdnech
Zaha slaví gól se spoluhráči z Crystal Palace. Zda bude mít od nové sezony jiné kolegy, to se ukáže v dalších dnech a týdnech

Steve Parish, šéf a spoluvlastník Crystal Palace, však pouze kalkuluje s danou situací. Ta je taková, že chce klub prodat. Ví, že kádr se Zahou, nebo bez Zahy, je pro případné zájemce velký rozdíl. Pokud by ke změně dresu mělo dojít, požaduje Parish uvedené tučné odstupné.  

To by z Emirates Stadium připutovalo pravděpodobně pouze v případě, že někdo zamíří směrem ven. Nabízí se prý odchod zmiňovaného Aubameyanga do Manchesteru United. S „rudými ďábly“ souvisí i další zádrhel na stěhování Zahy.

Jeho touze přemístit se z jihovýchodního Londýna do severního brání také faktor jménem Aaron Wan-Bissaka. Tento pravý bek opouští Crystal Palace za 49,3 milionu liber (1,4 miliardy korun), podepsal smlouvu právě s United. Pokud by dal adieu i Zaha, celek ze Selhurst Parku by utržil skutečně těžké ztráty. I proto Eagles šponují cenu hráče z Pobřeží Slonoviny tak vysoko.

Zda na astronomické hrátky Arsenal přistoupí, či nikoliv, bude jasné v dalších dnech a týdnech. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud