12. září 2019 • 14:02

Legendy na scéně. Kompany se loučil, Scholes oslnil, Neville chyboval

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ulička v tréninkovém areálu nesoucí jeho jméno, do toho se dokonce plánuje socha. Vincent Kompany zanechal za 11 let v Manchesteru City nesmazatelnou stopu. Teď už hráč belgického Anderlechtu, ve kterém fotbalově vyrůstal, se s Citizens definitivně rozloučil středečním charitativním zápasem ve prospěch své vlastní nadace. Akce, jež vygenerovala peníze na dobrou věc, se zúčastnilo mnoho legend Premier League. Jedna z nich, Paul Scholes, dostala publikum do kolen, když jednu z přihrávek na Robina van Persieho vyslala nevídaně fantastickým způsobem.



Přímo na hřišti ovšem scházel ten nejhlavnější aktér. Kompany v utkání legend City proti výběru bývalých hvězd Premier League nevyběhl na trávník kvůli zranění stehenního svalu. To je pro mne typické. Ale nechci nic riskovat," řekl třiatřicetiletý Kompany, kterého i během působení v Manchesteru City často sužovaly zdravotní problémy.

Obklopen rodinou tak pouze z tribuny sledoval, co hvězdná jména na Etihad Stadium předvádějí. A bylo toho dost.

Lehkou radost mohl pocítit už v úvodu, kdy bleděmodrá parta šla do vedení už po 59 vteřinách. Gary Neville, někdejší defenzivní opora Manchesteru United i anglické reprezentace, trestuhodně vystoupil a nechal pláchnout a skórovat bulharské křídlo Martina Petrova, který za Citizens nastupoval mezi lety 2007 až 2010.

„Hrubice“ beka Nevilla pěkně vytočila kolegu ze středu obrany Jamieho Carraghera, dříve jeho znepřáteleného soupeře z Liverpoolu.

Dobré jméno „rudých ďáblů“ naopak zachraňoval před více než 50 tisíci diváků Paul Scholes. Zrzavý princ, jak se rodákovi ze Salfordu za dob největší slávy přezdívalo, se blýskl ve druhém poločase přihrávkou bez koukání, která obnášela velkou porci geniality. Posuďte sami.

Kromě rané trefy Petrova padly během středečního večera v Manchesteru ještě tři góly. All-star tým Premier League trefami Robbieho Keana a Robina van Persieho otočil už krátce po poločase na 2:1. Čest City na domácím stadionu zachránil za minutu dvanáct, respektive devadesát, hlavičkou zimbabwský útočník Benjani.

Sestavy v charitativním zápase

Legendy Manchesteru City, trenér Pep Guardiola:
Joe Hart , Costel Pantilimon - Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gael Clichy - Nigel de Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner - Craig Bellamy, Sergio Aguero, Mario Balotelli , Benjani

All-star tým Premier League, trenér Roberto Martinez:
Edwin van der Sar, Shay Given - Phil Neville, Gary Neville, John O'Shea, Wes Brown - Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas - Thierry Henry, Robin van Persie

Robin van Persie oslavuje gól s Ashley Colem a Ryanem Giggsem
Robin van Persie oslavuje gól s Ashley Colem a Ryanem Giggsem

Manchester City Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud