10. září 2019 • 12:53

Kádr za miliardu eur. Citizens prolomili hranici, jsou nejdražším týmem historie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězové Premier League Manchester City jsou prvním klubem historie, který na svůj současný kádr vynaložil více než jednu miliardu eur (25,9 miliardy korun). Vyplývá to ze studie fotbalové sekce Mezinárodního centra pro sportovní výzkumy (CIES) v Neuchatelu.



Manchester City se přehoupl přes miliardovou hranici v červenci, kdy v rekordním klubovém transferu získal za 70 milionů eur záložníka Rodriho z Atlética Madrid. Hodnota kádru City aktuálně činí 1,014 miliardy eur.

Na druhém místě jsou francouzští mistři Paris Saint-Germain (913 milionů eur), třetí je španělský gigant Real Madrid (902 milionů eur).

Průzkum CIES Football Observatory zohlednil přestupy od roku 2010 v pěti nejprestižnějších evropských ligách (Anglie, Německo, Itálie, Španělsko a Francie). Na opačném konci žebříčku se krčí německý Paderborn, jenž současný kádr sestavil za pouhé čtyři miliony eur.

Manchester City Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud