3. října 2020 • 10:08

Souček o Coufalovi: West Ham si ho zamiluje! Kolik uběhne a jaký je?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Defenzivní záložník Tomáš Souček nepochybuje, že si fanoušci fotbalistů West Hamu zamilují obránce Vladimíra Coufala, který v pátek do týmu "Kladivářů" přestoupil z pražské Slavie. Souček věří, že se jeho parťák z české reprezentace bez problémů adaptuje na Premier League a že díky své povaze snadno zapadne do kabiny londýnského mužstva.



„Myslím si, že si fanoušci West Hamu Vladimíra zamilují a bude se s nimi cítit spojený. Hraje velmi rychle a intenzivně a každou minutu bude pro klub odvádět 100 procent,“ citoval klubový web Součka, který do klubu přišel ze Slavie v lednu. Zatímco za něj anglický celek zaplatil přes půl miliardy korun, za Coufala podle šéfa Pražanů Jaroslava Tvrdíka téměř 163 milionů korun.

Souček se těší, až uvidí Coufala hrát v novém působišti. „Podle mě má všechny vlastnosti potřebné pro Premier League. Je velmi silný, hraje intenzivně a je velmi vyrovnaný. Stejně jako já rád běhá, na pravé straně se neustále pohybuje nahoru a dolů. V každém zápase možná uběhne minimálně 11-12 kilometrů. Je to velmi moderní pravý bek,“ uvedl pětadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu.

„Vladimír je také dobrý kluk s milou povahou. Jsem si jistý, že do kabiny zapadne velmi dobře a všichni ho tu budou mít rádi. Je pro něj dobré, že jsem tady, pomůžu mu usadit se. I pro mě je ale dobře, že je tady, stejně jako pro naše ženy a malé děti, které se velmi dobře znají,“ prohlásil Souček.

Vladimír Coufal bude ve West Hamu nosit číslo 5
Vladimír Coufal bude ve West Hamu nosit číslo 5

Podle něj ostravský odchovanec ve Slavii vyčníval. „Ve Slavii je spousta dobrých hráčů, ale Vladimír byl v posledních dvou letech jedním z nejlepších. Nevzpomínám si, že by někdy odehrál špatné utkání,“ konstatoval držitel Zlatého míče pro nejlepšího českého fotbalistu za sezonu 2019/20.

S Coufalem ho pojí nejen slávistická minulost. „Vladimíra znám už hodně dlouho, naše kariéry se vyvíjely společně docela blízko. Poprvé jsme spolu hráli v roce 2017, když jsem odešel na hostování do Liberce, kde jsem se zotavoval ze zranění. O rok později Vladimír odešel do Slavie,“ řekl Souček. S vršovickým celkem společně vybojovali dva ligové tituly a výhru v domácím poháru.

„Působíme spolu i v národním mužstvu, takže West Ham je už čtvrtým týmem, za který hrajeme společně. Naštěstí jsme dobří přátelé, takže mám radost, že Vladimíra znovu vidím,“ uvedl Souček.

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud