25. listopadu 2020 • 13:50

Messi do City, „důchod“ v Americe. Vlastníci mají plán, jak na něm vydělat

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě jeho příchod nedopadl, Manchester City ale přesto neplánuje zarazit snahu získat Lionela Messiho. Naopak, skupina vlastnící nejen anglického giganta, ale i několik dalších klubů po celém světě, má rovnou desetiletý plán, jak na transferu argentinské superstar co nejvíce vydělat. Detaily zjistil exkluzivně anglický deník Daily Mail.



Klíčovou osobou v celém přestupu je Pep Guardiola, trenér, se kterým má Messi vynikající vztahy už ze společného působení v Katalánsku. Uznávaný stratég nedávno spojil svou nejbližší budoucnost s Manchesterem City, když podepsal dvouletou smlouvu. Messi by tak měl jistotu, že bude hrát pod jeho vedením.

Jeho výkony na hřišti jsou ale jen jedním z přínosů. Kluboví šéfové totiž věří, že působení jednoho z nejznámějších a nejlepších fotbalistů historie přivede nové sponzory a další komerční příležitosti. Spolupráci s Messim tak chtějí protáhnout, aby byla výdělečná i poté, co už argentinská superstar nebude oblékat dres Manchesteru City.

Mladý útočník Barcelony Pedri slaví branku s kapitánem Lionelem Messim v utkání s Ferencvárosem
Mladý útočník Barcelony Pedri slaví branku s kapitánem Lionelem Messim v utkání s Ferencvárosem

Jednou z klíčových idejí je, že by Messi dohrál kariéru v MLS v dresu New York City. Ten je dalším z deseti klubů, které holding City Football Group vlastní po celém světě. Šéfují i celkům v urugayském Montevideu, indické Bombaji, japonské Jokohamě, čínském Čcheng-tu a druholigovým týmům Girona (Španělsko), Troyes (Francie) a Lommel (Belgie).

Jistě, hráčskou kariéru by dokončil jen v jednom z nich, pravděpodobně v New Yorku, nicméně ambasadorskou roli by pak měl mít v celém CFG, tedy pro všechna zmíněná družstva.

Teď už zbývá jen jedna "maličkost" - skutečně kýžený přestup dotáhnout. Vzhledem k tomu, že Messimu končí smlouva v létě, může s potenciálními zájemci začít jednat už od prvního ledna.

VIDEOGRAFIKA: Nej střelci v TOP 5 evropských ligách za posledních 20 let
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Barcelona - Dynamo Kyjev 2:1. Messi dal penaltu, rozhodl Piqué
Video se připravuje ...

Manchester City Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud