7. září 2021 • 12:20

Ronaldo v United: plus i ohrožení! Koho vytlačí, komu zase pomůže?

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Je to atrakce, lákadlo, šťastný konec legendy o návratu ztraceného syna. Cristiano Ronaldo svým příchodem do Manchesteru rozvášnil fanoušky United, na Old Trafford zase jednou pořádně šilhají po titulu. Legendární útočník ale zároveň zamotá Ole Gunnar Solskjaerovi hlavu při skládání nabité soupisky. Kterým hráčům příchod hvězdy pomůže a koho naopak dost možná vystrčí ze sestavy?

  • Anthony Martial (nepomůže mu)

    Tahle spolupráce už se nejspíš vyčerpala. Definitivní tečku mohl dát jeho angažmá letní přesun pryč, námluvy ale nakonec nedoběhly k podpisu. Ještě v roce 2019 Solskjaer předpovídal Martialovi zářnou budoucnost, kariéru údajně mohl mít jako právě Ronaldo. „Jsou si v lecčem podobní. Jestli chce Anthony být na Cristianově levelu, ví, co proto má dělat. Je to na něm. Talent má."

    Potenciál zatím nebyl dostatečně vytěžen, trochu paradoxně 25letému útočníkovi ubere čas na hřišti právě jeho předloha. Zdá se, že pětiletá šichta v United se stáčí k výpovědi.

    TOP přestupy léta: Messi do PSG, Ronaldo zpět v Manchesteru i návrat belgického obra
    Video se připravuje ...

  • Jesse Lingard (nepomůže mu)

    Minulou sezonu na hostování ve West Hamu zářil. Ukázal, co všechno může zařídit, když dostane prostor. V 16 zápasech nasázel devět gólů a přidal čtyři asistence, i to ho mělo posunout k lepší manchesterské pozici. Ale... Před sebou bude mít Bruna Fernandese, Paula Pogbu, Marcuse Rashforda a Jadona Sancha. A to jsou velká jména.

    „Byl bych zklamaný, kdyby se z něj znovu stal náhradník. Někdy musíte na chvíli vylétnout z hnízda a ukázat se, to už ale udělal minulý rok," mínila klubová legenda Gary Neville. Podle kouče roli dostane a malá nebude, konkurence však bojuje o místa nekompromisně.

    Král ve WHU? Univerzál, zaskočí i na stoperu. Nejdřív mu ale hrozí lavička
    Video se připravuje ...

  • Donny van de Beek (nepomůže mu)

    Zatímco ze čtvrtích v okolí stadionu se při bujarých oslavách hlasitě ozýval cinkot skelnic piva a chorály, u Donnyho van de Beeka bylo ticho. Příchod Ronalda pro něj totiž není dobrou zprávou, s největší pravděpodobností ho připraví o další minuty na hřišti, což si uvědomuje i agent 24letého záložníka Guido Albers. „Diskutovali jsme to s vedením a trenérem. Převzali jsme iniciativu, před koncem přestupového období jsme chtěli odejít do Evertonu," přiznal v rozhovoru pro Ziggo Sport.

    Přesun nedopadl, Ole Gunnar Solskjaer hráče na konci přestupního období informoval, ať se hlasí na tréninku. V systému, který United hrají, bude velmi pravděpodobně van de Beek usilovat o místo Pogby či Bruna. Další žádost o odchod může podat v lednu.

  • Edinson Cavani (nepomůže mu)

    Vzdal se čísla a nejspíš i místa. Zkušený Edinson Cavani přenechal Cristianu Ronaldovi jeho sedmičku, za což si vysloužil od kolegy slova díků, teď je ovšem čeká boj o pozici. Cavani se přitom vloni stal třetím nejlepším klubovým střelcem, nasázel 17 branek ve 40 zápasech, navíc také šestkrát asistoval. 

    Už na konci minulé sezony se ve fanouškovském táboře očekávalo, že zamíří zpět do Jižní Ameriky, zájem měla o jeho služby argentinská Boca Juniors. Místo toho však dopadlo prodloužení u United, kde s největší pravděpodobností bude Cavani rotován s Ronaldem v nabitém programu. Uruguayský ranař bude muset být k udržení pozice i nadále efektivní.

  • Bruno Fernandes (nepomůže mu)

    Nechápejte to zle, Bruno Fernandes o místo nepřijde. Ale bude se smířit s dělením role lídra. Lze očekávat, že ubere z četnosti zahrávání standardních situací i penalt. Z příchodu Cristiana Ronalda je ovšem každopádně nadšený. Není tajemstvím, že jeho agent portugalskému spoluhráči z národního týmu dokonce volal, aby ho přesvědčil o návratu k „rudým ďáblům". 

    Jen pro zajímavost, Fernandes skóroval z přímého kopu pětkrát od roku 2017, Ronaldo se trefil jednou z 67 pokusů. Lépe vychází z poměru úspěšnosti mladší z dvojice také u pokutových kopů.

  • Paul Pogba (pomůže mu)

    Pogba zazářil v úvodních třech zápasech, v nichž asistoval hned na pět gólů. Příchod Ronalda by mu mohl sejmout část tlaku z ramen, oči budou nově upřené hlavně na kanonýra, který bude pobírat 385 tisíc liber (11,4 milionu korun) týdně. Legenda se, stejně jako Pogba, vrátila k United z Juventusu, oba se potkávají v jednom týmu vůbec poprvé. 

    Příchod největší hvězdy by Pogbu navíc mohl přesvědčit o podepsání nového kontraktu na Old Trafford. Ten dosavadní má 28letý středopolař stvrzený jen do konce aktuálního ročníku.

  • Mason Greenwood (pomůže mu)

    Pravé křídlo bude mít možnost se učit od pětinásobného vítěze Zlatého míče, v 19 letech půjde o fantastickou možnost, jak pochytit zkušenosti. Víc asi netřeba dodávat. Při zranění Rashforda a začátcích Sancha v novém působišti by Mason Greenwood mohl sbírat velké minuty. Svoji důležitost koneckonců ukázal i v posledním zápase proti Wolves, kdy United vystřelil tři body. 

    A trénovat s Ronaldem je velká motivace...

  • Jak by mohla vypadat sestava United?

    4-3-3

    De Gea
    Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw
    Fernandes, Mc Tominay, Pogba
    Sancho, Ronaldo, Rashford

    4-2-3-1

    De Gea
    Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw
    Mc Tominay, Fred
    Sancho, Fernandes, Pogba
    Ronaldo

    3-4-1-2

    De Gea
    Lindelof, Maguire, Varane
    Wan Bissaka, McTominay, Pogba, Shaw
    Fernandes
    Greenwood, Ronaldo

    Manchester United Vše o klubu ZDE

    iSport podcast: Hložek se proti Belgii odšpuntoval. Na top úroveň má, ale musí na ní hrát
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud