23. září 2021 • 12:30

Král nadchl West Ham: Nepřestává nikdy běhat. Dostal vysokou známku

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na debut za West Ham si Alex Král musel chvíli počkat, první tři zápasy komplet proseděl na střídačce. Ovšem ve středu už to přišlo. A hned na ikonickém fotbalovém místě. Český reprezentant pomohl „kladivářům“ na Old Trafford vyřadit Manchester United z Ligového poháru. „Skvělý výsledek a postup do dalšího kola,“ radoval se Král na Twitteru po vítězství 1:0. Při premiéře zaujal i fanoušky nového týmu.



Tomáš Souček a Declan Rice. Dvojice, která má ve středu zálohy West Hamu výsostné postavení. Oba ale pro duel EFL Cupu měli volno, a tak dostali šanci jiní. Konkrétně Král se zkušeným Markem Noblem, klubovou legendou. V sestavě bez největších hvězd nastoupili i United, jak už v Anglii pro úvodní kola Ligového poháru koneckonců bývá vzhledem k nabitému programu zvykem.

Zápas rozhodl jediný gól Manuela Lanziniho už z deváté minuty, na akci se podílel i Král. V hokejové terminologii by zapsal druhou asistenci. Ještě předtím mohl dát i gól, střelu levačkou z nadějné pozice však zblokoval Eric Bailly.

Ale celkový dojem z výkonu českého středopolaře? Velmi dobrý. V hodnocení respektovaného webu whoscored.com dostal nadprůměrnou známku 7,7. Vyšší už ze všech borců na hřišti měl jen gólman Hammers Alphonse Areola.

„To byl večer! Můj debut a skvělá výhra pro celý tým. Jdeme do dalšího kola,“ radoval se stručně Král z vydařené premiéry na Twitteru.

Těšit ho můžou i reakce fanoušků. Jsou totiž vesměs pozitivní, příznivce taky logicky zaujal Králův nepřehlédnutelný účes, který jim připomíná Davida Luize či Marouane Fellainiho.

Alex Král proti Manchester United
Alex Král proti Manchester United

„Český reprezentant se na EURO trápil. Ale nemůžeme ho soudit na základě tří špatných zápasů. David Moyes v něm určitě něco vidí. Stejně jako jeho krajané Tomáš Souček a Vladimír Coufal nikdy nepřestává běhat a šlo mu to i s míčem u nohy,“ hodnotí představení rodáka z Košic web hammers.news, který sdružuje fanoušky West Hamu.

Další výběr reakcí ze sociálních sítí?

„Král vypadá, že se v dresu West Hamu cítí jako doma.“

„Hodně slušný debut.“

„Český Kanté.“

Třiadvacetiletý záložník se jednoduše zapsal dobře. West Ham i díky němu oplatil United víkendovou porážku z Premier League a v Ligovém poháru prošel do osmifinále. Tam čeká další obří výzva – Manchester City, který si na úvod bez problémů poradil s třetiligovým Wycombe (6:1).

„Víc jsme si od našich hráčů ani nemohli přát. Po neděli jsme byli hodně zklamaní, že jsme nevytěžili žádné body. Teď jsme si výhru ale zasloužili, zápas mohl skončit i vyšším rozdílem. Všichni hráči ukázali úžasný charakter, celý West Ham je právem hrdý na tento výsledek,“ zhodnotil duel na Old Trafford asistent Davida Moyese Stuart Pearce.

Do říjnové reprezentační přestávky „kladiváře“ ještě čekají tři zápasy. Ligové v Leedsu a s Brentfordem plus Evropská liga proti Rapidu Vídeň. Kdy přijde další Králova šance?

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud