14. října 2021 • 16:47

Po kom půjde Newcastle? Eso Chelsea místo Mbappého i kouč z Dortmundu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Newcastle se po převzetí bohatým saúdskoarabským konsorciem stal nejbohatším fotbalovým klubem na světě. Šéfka Amanda Staveleyová ale v rozhovorech potvrzuje, že „straky“ nebudou hned kupovat Kyliana Mbappého a podobné hvězdy, ale zaměří se na pomalý, postupný vývoj. Server Goal vybral několik pozic, kde by předposlední tým Premier League potřeboval vylepšit, a hráče, kteří by bolavá místa mohli zaplnit.

  • Ofenzivní záložník

    Newcastle bude hledat kreativního hráče, který umí zahrát „desítku“ i křídlo stahující se do středu pole. Volbou číslo 1 má být Jesse Lingard z Manchesteru United, který si chce vybojovat místo v anglické nominaci na MS v Kataru a potřebuje proto větší herní vytížení.

    O 28letého Lingarda ale taky stojí West Ham, kde loni hostoval, mluví se i o zájmu ze zahraničí - podle Daily Mailu chystají nabídky Barcelona a AC Milán. Alternativou by mohl být kreativec Norwiche Todd Cantwell, případně talentovaný Brazilec Matheus Pereira. Ten už má s Premier League zkušenosti, loni hrál za West Bromwich, kvůli neodolatelně vysoké nabídce se ale přesunul... do Saúdské Arábie. Kdo jiný než saúdští majitelé Newcastlu by ho měl přesvědčit k návratu do Anglie?

    Jesse Lingard z United

  • Střední záložník

    „Straky“ budou potřebovat i pracovitého středního záložníka, který nahradí někdejší talent Arsenalu Isaaca Haydena. Snem je samozřejmě kapitán West Hamu Declan Rice, kterého klubu doporučoval i Rio Ferdinand. Přesun parťáka Tomáše Součka je ale spíš nereálný, když už ho „kladiváři“ prodají, tak do velkoklubu typu Manchester United či Chelsea.

    Podle Goal.com by ideální volbou mohl být Boubacar Kamara. 21letý záložník Marseille, přeškolený stoper, je s přestupem do Premier League spojován několik měsíců. V létě mu navíc končí smlouva, francouzský klub si tak za něj nebude moct říct žádnou horentní sumu. I když, ne že by bohatí šéfové s takovými částkami měli problém...

    Talent Marseille Boubacar Kamara v souboji s hráči Lokomotivu Moskva

  • Stoper

    Newcastle si žádá nového šéfa do středu obrany, který si bude (na rozdíl od současných stoperů) trochu víc rozumět s míčem. První zprávy po převzetí klubu hovořily o tom, že jako první posila je domluvený James Tarkowski, opora zadních řad Burnley.

    „Straky“ ale pokukují také po Nathanu Akém. Nizozemský stoper byl žádaným zbožím coby hráč Bournemouthu, ale od léta 2020, kdy se přesunul do Manchesteru City, si zahrál jen dvanáct ligových zápasů. Na St. James Parku by mu zajistili mnohem větší vytížení.

    Nathan Aké by se mohl stěhovat do Newcastlu

  • Levý bek

    Možná nejproblémovější pozice v sestavě Newcastlu. Na levém kraji obrany už příliš dlouho zaskakuje Matt Ritchie, původně levé křídlo. Trenér „strak“ (ať už jím v lednu bude kdokoli) bude potřebovat skutečného obránce. Hlavním adeptem na toto místo je Owen Wijndal.

    Nizozemský zadák má za sebou raketový vzestup - v Alkmaaru ho letos v pouhých 21 letech jmenovali kapitánem, v reprezentaci debutoval před rokem a od té doby na své místo málokdy někoho pustil. Nejpozději v létě se očekává jeho přestup do velké ligy, peníze bohatých bossů by AZ mohly přesvědčit už v lednu.

    Owen Wijndal je kapitánem AZ Alkmaar už v 21 letech

  • Útočník

    Na hrotu působí Callum Wilson, hráč s velkými zkušenostmi z Premier League. I na jeho místo by ale Amanda Staveleyová ráda sehnala blyštivější jméno. Hovoří se o Maurovi Icardim, bývalém kapitánovi Interu Milán, na kterého v konkurenci tria Messi-Mbappé-Neymar nezbývá moc herního času v PSG.

    Podle zdrojů německého deníku Bild je nové vedení Newcastlu v téměř denním kontaktu s agentem Tima Wernera, německého reprezentanta hájícího barvy Chelsea. Právě bývalé eso Lipska by mohlo vést útoky „strak“ už od ledna.

    Německý útočník Timo Werner (9) během zápasu kvalifikace o postup na MS proti Islandu (4:0)

  • Trenér

    Možná nejdůležitější pozice - někdo přece klub, který čeká příval nových hráčů, musí vést a dát mu taktickou tvář. Už teď je skoro jisté, že ten „někdo“ nebude Steve Bruce, současný trenér, kterého se noví majitelé chystají vyplatit ze smlouvy.

    Manažerka Staveleyová si prý myslela na Brendana Rodgerse, momentálně trenéra Leicesteru. Stratég ze Severního Irska má ale podle informací Daily Mailu zálusk na prestižnější džob, a plánuje u „lišek“ setrvat ještě rok a půl. Po této době by měl nahradit Pepa Guardiolu v Manchesteru City.

    Momentálním favoritem na trenérské křeslo v St. James Parku je Lucien Favre. Zkušený švýcarský kouč si udělal dobré jméno v Německu hlavně mezi lety 2011 a 2015, kdy vedl Mönchengladbach. Poté vedl francouzské Nice, než se vrátil do bundesligy a převzal Borussii Dortmund, se kterou vyhrál Německý superpohár. Od propuštění na konci roku 2020 je bez angažmá.

    Lucien Favre by mohl převzít Newcastle

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud