14. července 2022 • 18:00

Po Sterlingovi řez v obraně Chelsea: obr z Neapole, návrat i hvězda PSG

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
1
  • Jak bude vypadat obrana Chelsea v nové sezoně? Na cestě jsou až tři hvězdní stopeřiJak bude vypadat obrana Chelsea v nové sezoně? Na cestě jsou až tři hvězdní stopeřiFOTO: Koláž iSport.cz

    Fanoušci už se konečně dočkali. Po nespočet spekulací se vedení Chelsea ve středu vyšvihlo a představilo hvězdného Raheema Sterlinga jako první letní posilu. A tím přestupová show v Londýně teprve začíná. Majitel Todd Boehly rázem přidal do kroku a začal rýsovat rozsáhlou rekonstrukci v obraně. Po ztrátě dvou stoperů zadarmo by mohl ke zkušenému Thiagu Silvovi přibýt jeho bývalý spoluhráč z Paris Saint-Germain nebo někdejší hráč Blues. Navíc už jen formality dělí od přestupu Kalidoua Koulibalyho z Neapole. Jak se promění defenzivní zeď týmu Thomase Tuchela?

  • Ztráta stoperů zadarmo

    Hned po posledním zápase minulého soutěžního ročníku bylo zřejmé, že londýnský celek kvůli vypršení platného kontraktu zchudne o dva stopery. Andreas Christensen se upsal Barceloně, citelnou ztrátu ovšem představuje odchod německého reprezentanta Antonia Rüdigera. Stálice v defenzivní vazbě blues se těší na novou zkušenost v Realu Madrid. „Nevylučoval bych příchod dalšího ofenzivního hráče, ale momentálně to není naše priorita. Tou je nyní obrana, což není žádným tajemstvím. Přišli jsme o špičkové hráče a potřebujeme je nahradit,“ nechal se slyšet trenér Thomas Tuchel.

    Antonio Rüdiger se stal novým hráčem Realu MadridFoto Twitter/Real Madrid

  • Vytrvalý zájem z Barcelony

    Bývalý trenér Borussie Dortmund nebo PSG musí počítat i s variantou, že se během léta rozloučí s dalšími dvěma beky. Barcelona totiž sonduje situaci ohledně španělského krajního obránce Marcose Alonsa a jeho krajana Césara Azpilicuety. Kapitán Chelsea je pro Katalánce priorita.

    Defenziva londýnského celku ze sezony 2021/22 by se tak kompletně rozpadla. Na stranách by zůstali jako možnost do základní sestavy Reece James, Ben Chilwell nebo navrátilec z hostování Emerson. Ve středu obrany zbyli Trevoh Chalobah, Malang Sarr a Thiago Silva. Mimochodem, zkušený Brazilec v září oslaví 38. narozeniny.

    Odehrál César Azpilicueta poslední sezonu za Chelsea?Foto Reuters

  • Dočká se už Koulibaly?

    Seznam vytipovaných zadáků vysoké jakosti se začal okamžitě plnit. V Los Angeles na předsezonním turné Chelsea se nejspíš bude brzy hlásit Kalidou Koulibaly. Hráč Neapole už přistál v Londýně, aby absolvoval lékařskou prohlídku. „Mám pocit, že jsme o přestupu Koulibalyho do Premier League mluvili snad pokaždé v posledních 64 přestupových obdobích,“ řekl s nadsázkou reportér Sky Sports Dharmesh Sheth.

    Urostlý Senegalec byl s dvojnásobným vítězem Ligy mistrů spojován už v minulosti, transferu na Stamford Bridge se zřejmě dočká až ve 31 letech. Podle uznávaného novináře Fabrizia Romana vyjde Boehlyho na 38 milionů eur (téměř jedna miliarda korun) bez bonusů. „Vstoupil do posledního roku své smlouvy v Neapoli, takže nastal čas, aby italský klub za něj dostal nějaké peníze,“ podotkl Sheth.

    Kalidou Koulibaly se zřejmě už brzy rozloučí s fanoušky NeapoleFoto Reuters

  • Návrat po pěti letech?

    Na osobních podmínkách se americký investor Boehly a spol. dohodli už i s Nathanem Akém. Nizozemec by se mohl vrátit na Stamford Bridge po pěti sezonách. Chelsea si ho vybrala už v 16 letech z Feyenoordu, v modrém dresu se však nikdy výrazně neprosadil. Putoval po hostováních, až pak z Bournemouthu zamířil do kádru Citizens za Pepem Guardiolou.

    Úřadující anglický šampion by se zřejmě prodeji 27letého beka příliš nebránil. Ve dvou sezonách totiž Aké odehrál 24 zápasů. A jeho cenovka? Po přestupech Sterlinga a Koulibalyho další významná částka – odhadem 45 milionů liber (1,3 miliardy korun).

    Nathan Aké se raduje ze vstřeleného góluFoto profimedia.cz

  • Opora bohatýrů z PSG

    Oťukávaní stále probíhá s Presnelem Kimpembem z Paris Saint-Germain, o kterého německý stratég Tuchel dost stojí. V 26 letech patří stále k perspektivním hráčům a v Ligue 1 si už vydobyl výsostnou pozici. Odchovanec PSG naskočil v minulé sezoně do 30 ligových zápasů, a když je v základní sestavě národního týmu, zpravidla navlékne na ruku kapitánskou pásku. Ukáže se už brzy v Premier League? 

    Presnel Kimpembe tleská fanouškům PSGFoto profimedia.cz

  • Tady cesta zřejmě nevede...

    Další jednání už jsou složitější. Matthijs de Light s vysokou pravděpodobností opustí Juventus, jenže se netají tím, že preferuje angažmá v Bayernu Mnichov. Debaty s Julesem Koundém ze Sevilly a Joskou Gvardiolem z Lipska se zdá, že pomalu chladnou. Kdo se nakonec v nové sezoně postaví před brankářskou jedničku Édouarda Mendyho?

    Mathijs de Light zřejmě v Juventusu brzy skončíFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud