28. května 2023 • 11:50

Guardiolův nový rozměr: Haaland není jen zabiják, De Bruyne musí zrudnout

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z kokpitu soupeřům mává: Kevin De Bruyne, 31 let, 260 asistencí v kariéře. Erling Haaland, 22 let, 210 gólů během necelých pěti let. Mistr přihrávek a El Niňo Hombre, La Bestia či El Androide, jak Norovi přezdívá Rodri a další Španělé v Manchesteru City, týmu, který letí přímou linkou do ráje. Tohle je Top Gun. Nejpokročilejší model superstíhačky, kterou navrhl Pep Guardiola.



O Haalandovi se řeklo a napsalo hodně, ale jsou chvíle, kdy je třeba zopakovat fakt, že jsme svědky něčeho mimořádného. V půli května dal svůj 36. gól v Premier League, přestože je mu dvaadvacet a jde o jeho nováčkovskou sezonu. Překonal milník, který platil tři desetiletí, a zastínil největší střelce anglického fotbalu.

Některé z mnoha rekordů, které si Nor v tomto ročníku připsal, hraničí s pocitem, že Erlinga unáší nějaký neviditelný proud, cosi podobného osudu, který sesílají nebesa. V Lize mistrů dosáhl mety 35 zásahů v pouhých 29 vystoupeních. Nikdo to nesvedl rychleji a v mladším věku. Už teď předstihl Samuela Eto'oa, Antoina Griezmanna, Kaká, Wayna Rooneyho a v historickém žebříčku Champions League stíhá Edinsona Cavaniho, Sergia Agüera či Alessandra Del Piera.

Pyšní se reputací muže „s nejvíce góly vstřelenými ve všech soutěžích hráčem Premier League“. Konkrétně jde o 52 úderů, a to ho pár utkání ještě čeká…

Alan Shearer se před rokem vytasil s teorií, že Haaland za Manchester City nasází 40 branek jako nic. „Hodně lidí si myslelo, že je to nadsázka, ale já tomu věřil. Nicméně… Je čas překalibrovat radar; čtyřicítka je jen začátek – upravuju svou předpověď na 60 gólů.“

Shearer, anglický ligový rekordman (260 tref), zapřemítal: „Kdybyste stavěli středního útočníka od základů

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud