12. dubna 2024 • 15:46

Únava. Aspekt, který může rozhodnout o titulu v Premier League

Autor: Jan Podmol
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG REDAKTORA CANAL+ SPORT JANA PODMOLA | Premier League jde do závěrečné fáze a situace na špici tabulky je extrémně vyrovnaná. Arsenal a Liverpool mají shodně 71 bodů, Man City zaostává o jeden na třetím místě. Všechny zmíněné kluby navíc hrají i v evropských pohárech, a tak je možné, že o šampionovi rozhodne únava a schopnost manažerů rotovat se sestavou. 



"Potřebuju odpočinek."

Tato slova pronesl po úterním zápase Manchesteru City ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Realu Madrid (3:3) klíčový muž "Cityzens" Rodri. Pro španělského záložníka to byl jedenačtyřicátý start v této sezoně. Číslo, které je s ohledem na nadcházející nabitý program Man City, více než obdivuhodné.

A taky strašidelné.

Vždyť hráči na nejvyšší úrovni mají stále nabitější kalendáře. I proto manažer City Pep Guardiola přiznal, že Rodriho bude v nejbližších dnech šetřit.  V kontextu toho, že je španělský stratég po boku Davida Moyese nejméně střídajícím manažerem v Premier League (88 střídání za celou sezonu), nelze brát jeho slova na lehkou váhu.

A není se čemu divit. Po úterním spektáklu v Madridu čeká Man City v sobotu na domácím hřišti Luton. O čtyři dny později je na programu domácí odveta proti Realu. A podobně jsou na tom i zbylá mužstva bojující o titul – Arsenal s Liverpoolem.

Zatímco první jmenovaný klub v úterý remizoval s Bayernem 2:2, liverpoolský celek schytal ve čtvrtek překvapivou porážku 0:3 s Atalantou. Oba týmy hrají svá ligová utkání v neděli ve středu, respektive ve čtvrtek, je pak čekají evropské odvety na venkovních hřištích. A cestování do Německa ani do Itálie hráčům určitě neprospěje.

Proto je teď důležitější než kdykoliv předtím, aby Mikel Arteta, Jürgen Klopp i Pep Guardiola co nejlépe pracovali s kondicí svých hráčů. V úvahu musí brát únavu, historii zranění jednotlivých hráčů, vytížení v utkáních i plány na nadcházející zápasy. Výběr základní jedenáctky do každého z nadcházejících zápasů bude opravdová alchymie.

A manažer, který dokáže namíchat ten nejvyváženější lektvar, pravděpodobně bude na konci sezony slavit s pohárem pro vítěze Premier League nad hlavou.

Snažení hned dvou ze tří největších aspirantů na titul můžou diváci stanice CANAL+ Sport v nedělním zápasovém studiu Match Time. To začíná už ve 14:30 a nejdřív se zaměří na zápas Liverpoolu s Crystal Palace (začíná v 15 hodin) a následně se přenese na Emirates Stadium, kde domácí Arsenal změří síly s Aston Villou (začátek zápasu v 17:30).

Tak si užijte víkend ve společnosti CANAL+ Sport!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud