31. května 2009 • 11:50

Nevíte co s penězi? Newcastle je na prodej

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový klub Newcastle United sestoupil před týdnem z anglické Premier Lerague a nyní jej zřejmě čeká změna majitele. Současný vlastník Mike Ashley se nechal v rozhovoru pro Sunday Times slyšet, že by tradiční tým rád co nejdříve prodal.



Případní zájemci mohou počítat s cenou okolo 100 milionů liber, což je o 34 milionů méně, než za kolik Ashley klub před dvěma lety koupil. "Je to pro všechny katastrofa. Přišel jsem o peníze a dělal strašná rozhodnutí. Teď chci Newcastle co nejdřív prodat," hořekoval nad ekonomickou krizí i bídnými fotbalovými výsledky Ashley.

Pětačtyřicetiletý podnikatel se sportovním zbožím se chtěl klubu zbavit už v září minulého roku, když si uvědomil, že nemůže naplnit sportovní ambice fanoušků. Ti se bouřili také proti jeho zásahům do mužstva a ovlivňování tehdejšího kouče Kevina Keegana. "Vložil jsem do toho peníze, snažil jsem se, ale uznávám, že to nestačilo. Všem se moc omlouvám za to, co se stalo," vzkázal fanouškům.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud