17. srpna 2010 • 13:38

Craig Bellamy opouští City a míří do Cardiffu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velšský fotbalista Craig Bellamy opouští kádr Manchesteru City a bude rok hostovat v Cardiffu City. Vůbec poprvé ve své profesionální kariéře tak bude působit ve své vlasti.



Bellamy již od dorosteneckého věku nastupoval v anglických týmech Bristolu, Norwichi, Coventry, Newcastlu, Blackburnu, Liverpoolu a West Hamu či skotském Celtiku Glasgow.

Až v 31 letech si vyzkouší angažmá ve velšském týmu. Pomůže rodnému Cardiffu, který hraje druhou anglickou ligu a v minulé sezoně mu jen těsně unikl postup do Premier League, když ve finále play off prohrál 2:3 s Blackpoolem.

Známý bouřlivák se k odchodu z Manchesteru City rozhodl poté, co se nevešel do pětadvacetičlenné kádru trenéra Roberta Manciniho. Klub za něj přitom v lednu 2009 zaplatil 14 milionů liber a od svého příchodu nastoupil Bellamy ke 40 zápasům, v nichž vstřelil 12 branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud