19. října 2010 • 10:18

Real, Chelsea, City... Kam půjde Rooney?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je pět cest, po kterých se může vydat Wayne Rooney. Anglického útočníka, který prozatím odmítá prodloužit smlouvu v Manchesteru United, chtějí získat čtyři kluby – Real Madrid, Chelsea, Manchester City a Barcelona. Jaká že je pátá cesta? Usmíření se s trenérem a setrvání na Old Trafford.



Nad zprávou, že Wayne Rooney by mohl v blízké budoucnosti začít hledat nové angažmá, zpozorněly všechny evropské velkokluby. Ale jen málokteré si služby anglického reprezentanta mohou dovolit. Proslýchá se, že požaduje plat přes 200 tisíc liber týdně, a to nechává ve hře jen čtyři celky. Jaké?

REAL MADRID

José Mourinho nikdy nepopíral skutečnost, že by s radostí trénoval ve svém mužstvu Rooneyho. Navíc dát ho opět dohromady s Cristianem Ronaldem, po jehož boku zářil v United, je dost lákavá vyhlídka. Pokud by Rooney do Realu Madrid šel, pravděpodobně by se opačnou cestou vydal Karim Benzema, o kterého měl v minulosti Ferguson značný zájem. Rooneymu a jeho osobnímu životu by útěk za hranice pomohl.



CHELSEA
Jestliže chce Rooney zůstat v Anglii (třeba kvůli manželce), pak je Chelsea nejlepší volba, narozdíl od znepřátelených City nebo Liverpoolu. To by mu fanoušci United neodpustili. Chelsea má peníze na přestup a jemu samotnému může nabídnout pohádkovou mzdu. V týmu jsou navíc Rooneyho kamarádi z reprezentace. S Didierem Drogbou v útoku by vytvořili sakra nebezpečný tandem. „Musíme počkat, zda Wayne bude chtít přestoupit a zda vůbec bude na prodej. Je nám ale jasné, že se o Rooneyho nebude zajímat jen Chelsea,“ řekl Carlo Ancelotti.

BARCELONA
V létě podepsali za ohromnou částku 40 milionů eur Davida Villu. Těžko říct, zda by Pep Guardiola přivítal v týmu dalšího špičkového útočníka. Téměř jistě by totiž někdo musel odejít. Ale kdo? Spekuluje se, že Barcelona by nejraději využila velké prostředky na Ceska Fabregase z Arsenalu, po kterém touží už dlouho. Na druhé straně by Rooneymu ofenzivní styl katalánského týmu parádně seděl.



MANCHESTER CITY
Je to řešení, pokud se Rooney nechce stěhovat ze svého domu v Manchesteru. Stejně jako Carlos Tevez by si díky bohatým šejkům přišel na pořádný plat. Jenomže přesun z United do City by mu tisíce fanoušků neodpustilo. A těžko říct, co by v takovém případě udělali… Stále platí, že nejlepším řešením je přestup do zahraničí.

MANCHESTER UNITED
Poslední možná cesta je ta, po které už jde. Usmířit se s Alexem Fergusonem, podepsat nový pětiletý kontrakt a zůstat v Manchesteru United. Jenomže málokdo se v minulosti dokázal s „Fergiem“ po roztržce dohodnout. Beckham, van Nistelrooy, Stam a další odcházeli výhradně kvůli němu. Rooney je navíc tvrdohlavý. Jestliže si něco usmyslí, udělá to.

Wayne Rooney odmítá prodloužit smlouvu a v zimě možná opustí Manchester
Wayne Rooney odmítá prodloužit smlouvu a v zimě možná opustí Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud