23. října 2010 • 12:38

Rooney: Místo odchodu nejvyšší plat na světě!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Wayne Rooney se stal díky nové pětileté smlouvě s Manchesterem United nejlépe placeným fotbalistou na světě. Podle britských médií si reprezentační kanonýr vydělá týdně 250.000 liber (6,9 milionu korun). Dosud pobíral "jen" 90.000 liber.



Rooney, jenž v neděli oslaví 25. narozeniny, trumfne i bývalého spoluhráče z Old Trafford Portugalce Cristiana Ronalda, jenž v Realu Madrid vydělává týdně v přepočtu šest milionů korun.

Anglický útočník v tomto týdnu nejprve oznámil, že z Manchesteru odejde, protože mu vedení klubu nezaručilo výrazné investice do hráčského kádru, aby mohli United hrát o nejvyšší pocty.


Názor podle listu The Sun změnil po telefonátu s americkými majiteli klubu, rodinou Glazerů, kterou fanoušci viní ze špatného hospodaření v Manchesteru.

Glazerové prý slibují vyčlenit v létě příštího roku na nákup posil 50 milionů liber.

Na své hrozbě odchodem Rooney vydělal, protože při předchozích jednáních mu Manchester nabízel prodloužení smlouvy s platem 125.000 liber týdně. Glazerové mu při osobní intervenci slíbili ještě výraznější zvýšení platu.

V anglické lize Rooney překonal díky novému kontraktu rekordní plat záložníka Yayi Tourého, který v konkurenčním Manchesteru City bere týdne 185.000 liber.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »


Dravec Rooney je zatím na MS neškodný. Změní se to proti Slovinsku?
Dravec Rooney je zatím na MS neškodný. Změní se to proti Slovinsku?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud