30. října 2010 • 15:48

Kritika Rooneyho: Jeho milá se cítí jako špína

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamerunský obránce Benoit Assou-Ekotto se pustil do kritiky fotbalových celebrit. Šestadvacetiletý bek Tottenhamu před dnešním zápasem anglické ligy s Manchesterem United neušetřil ani soupeřovu hvězdu Wayna Rooneyho, který byl v minulosti své manželce nevěrný s prostitutkou.



"Wayne není v nejlepší situaci. Jeho manželka se musí cítit jako špína, když ví, že Wayne chodil sedm měsíců za prostitukou," řekl Assou-Ekotto v rozhovoru pro francouzský magazín So Foot.

Podle kamerunského reprezentanta by si fotbalisté měli uvědomit, že nejsou nijak výjimeční. "Jejich problém je, že sami sebe berou příliš vážně," prohlásil.

"Kopeme do míče a bereme za to 100, 200 nebo dokonce 300 tisíc eur týdně. Světu nijak nepomáháme. Rozhodně to není tak, že bychom vymysleli teplou vodu," dodal.

"Když třeba vidím, jak si fotbalisti vyrazí do baru a chovají se jako rockové hvězdy... Pochopím, že sluneční brýle bude v noci nosit někdo, kdo operuje srdce a zachraňuje lidi. Ale ne fotbalisti," uvedl Assou-Ekotto.

Manželka Rooneyho ColeenFoto Blesk Ondřej Michálek

"Tohle není nic pro mě. Chození na večírky a popíjení šampaňského mi život nijak nevylepší. Mám radši hráče, jako jsou Deco, který využil svoji slávu k tomu, aby doma v Brazílii pomohl charitě. A taky mám rád temperamentní hráče, jako je Edgar Davids," dodal.

Assou-Ekotto přiznal, že v Anglii hraje jen kvůli penězům. "Už jako malý jsem měl jasno, že nechci pracovat v kanceláři za tisíc eur měsíčně a dřít 45 let, abych si mohl koupit dům. To je podle mě smutný život," prohlásil.

"Měl jsem talent na sport, tak jsem toho využil. Mám se skvěle, pracuju maximálně dvě hodiny denně a stejně jako všichni ostatní na světě to dělám pro peníze," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud