18. května 2011 • 21:02

Rozehnalovo Lille je krůček od zisku titulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lille mají na dosah svůj první titul ve francouzské lize od roku 1954. Olympique s českým obráncem Davidem Rozehnalem na lavičce porazil v dnešním utkání 36. kola 1:0 Sochaux a dvě kola před koncem vede před druhým Marseille o šest bodů a má o osm gólů lepší skóre.



Lille se výrazně přiblížilo titulu zásluhou gólu reprezentanta Pobřeží slonoviny Gervinha, jenž skóroval osm minut po přestávce po přihrávce Senegalce Moussy Sowa.

Svěřencům Rudiho Garcii zajistí definitivně ligové prvenství minimálně remíza v sobotním duelu na hřišti týmu Paris St. Germain, jenž dnes prohrál 0:1 v Bordeaux. PSG tak zůstalo v tabulce na čtvrtém místě a vzdaluje se mu účast v předkole Ligy mistrů.

Girondins, za něž celé utkání odehrál český reprezentační záložník Jaroslav Plašil, si vítězstvím udrželi teoretickou šanci na postup do Evropské ligy. Na šesté Sochaux, které drží poslední pozici pro EL, nicméně ztrácí čtyři body.

Francouzská fotbalová liga - 36. kolo:

Bordeaux - Paris St. Germain 1:0
(6. Diabaté z pen.),

Lille - Sochaux 1:0 (53. Gervinho).

INFORMACE PŘIPRAVUJEME.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud