6. dubna 2018 • 18:56

Brankář Koubek dál září ve Francii, platí za penaltového mága

Autor: Ondřej Kozlovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další parádní představení má za sebou český reprezentační brankář Tomáš Koubek. Jeho Rennes po výhrách nad Marseilla či Lyonem obralo ve francouzské lize o body také druhý tým tabulky - Monaco. S výsledkem 1:1 mohla panovat větší spokojenost v táboře favorita. „Je škoda, že jsme nevyhráli,“ ohlédl se za prestižním duelem Koubek. Ten potvrdil skvělou formu a ukázal, že proč je experty považován za nejlepšího gólmana Ligue 1.



Leckdo si může myslet, že favorit zmáčkne Rennes a připíše se tři body za vítězství. Jenže Koubek a spol. ukázali, že se nemusejí Monaka bát. „Byli jsme lepší a měli hodně šancí, ten zápas se dal určitě vyhrát,“ svěřil se Koubek. Pro svůj tým měl jen slova chvály. „Řekl bych, že jsme odehráli nejlepší zápas za dobu, co jsem v Rennes,“ doplnil.

Jen se potvrdilo, že Koubek a spol. se mohou měřit i s elitními celky. „Jsem rád, že s výjimkou Paříže můžeme hrát s kýmkoliv vyrovnaně. A v příští sezóně můžeme hrát o vyšší příčky,“ zahrál si na proroka český gólman, jenž se pere o místo jedničky v národním týmu.

Rennes má tedy v plánu útok na Evropu až v příští sezoně, jenže je klidně možné, že se tam podívá už za pár měsíců. Sedm kol před koncem francouzské ligy je tým pátý. „V klubu o evropských pohárech neradi mluví, ale už jsme v situaci, kdy to nabírá reálné obrysy. Jsme pátí a ještě budeme hrát s týmy, které jsou v tabulce těsně za námi,“ poznamenal Koubek s odhodláním a vírou, že evropské poháry klapnou.

Pro bývalého brankáře Sparty a Liberce je posun tabulkou francouzské ligy příjemnou změnou. Když do Rennes přišel, klub na tom nebyl nejlépe a po čtyřech kolech byl předposlední. „Asi to byl i jeden z důvodů, proč mě angažovali. Jsem rád, že se mě i týmu daří. Ještě ale není konec sezóny, je potřeba dál pracovat a zlepšovat se,“ naznačil Koubek, že je pořád co zlepšovat.

Každopádně prý jeho klubu pomohl příchod nového kouče i prezidenta. „Zlepšila se atmosféra a ze všech stran je cítit, že chtějí klub posunout ještě výš. To, že bojujeme o páté místo je právě obraz těch změn,“ prozradil český brankář.

Ten může být pyšný na to, že jej prestižní L´Equipe pasoval na první místo mezi brankáři francouzské ligy. Koubek neskrývá, jak moc mu podobné věci dodávají sebevědomí. „V tu chvíli cítím, že na francouzskou ligu mám. Přicházel jsem do Rennes s určitou obavou, ten skok byl hodně velký,“ přiznal skromně.

Ne, že by si nevěřil. Měl za sebou zkušenosti z evropských pohárů, ať už z Liberce, nebo potom ve Spartě. „Tam jsem si mohl zvyknout na kvalitu, kterou ve Francii potkávám prakticky každý týden. Důležitější než moje statistiky, jsou ale body, které jsme po mém příchodu získali,“ dodal Koubek.

Francii zatím udivuje také tím, jak je úspěšný při pokutových kopech. Dostal jen dva góly a to čelil penaltové hrozbě hned pětkrát. Na penalty se samozřejmě připravuji, sleduji poslední penalty, které soupeř zahrával. Ale střelci to mnohdy mění, takže je to o pocitu v ten daný okamžik,“ nedělal ze sebe český brankář penaltového mága.

Jak to, že mu to tedy ve Francii tak náramně při pokutových kopech funguje? „Zatím se mi pokaždé podařilo přečíst směr, ale stejně z toho byl ve dvou případech gól. Je to hodně i o štěstí a já jsem rád, že se mě zatím drží. Snad to tak bude i dál.“

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud