8. července 2020 • 15:15

Legenda o Neymarovi: Brazílie ho naučila chamtivosti. Musí dospět

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejvíce talentovaných, ale i nejvíce kritizovaných fotbalistů. To je Neymar, brazilská superhvězda PSG, kolem které se často točí nejedna kontroverze. Jeho krajan Juninho, ikona Lyonu, v rozhovoru pro Guardian nejslavnějšího aktivního fotbalistu ze své země rozebral. Prý za všechno může brazilská mentalita.



Neymar se před třemi lety stal nejdražším fotbalistou světa, když za 222 milionů eur vyměnil Barcelonu za PSG. Od té doby vyhrál třikrát francouzskou ligu, na triumf na mezinárodní úrovni ale zatím čeká. A snad od první chvíle, co na Park princů dorazil, se řeší, kdy se zase vrátí do Katalánska...

„V Brazílii nás učí, abychom se zajímali jenom o peníze. V Evropě je jiná mentalita,“ okomentoval někdejší mistr přímých kopů Juninho Pernambucano v rozhovoru pro The Guardian. „Podívejte se na Neymara, ten šel do PSG jen kvůli penězům. PSG mu dalo úplně všechno co chtěl, a on teď chce odejít před koncem smlouvy. Přitom práve teď je čas něco vracet a ukázat vděčnost,“ zhodnotil.

„Je to jednoduchá výměna. Neymar musí na hřišti odevzdat vše, ukázat naprostou oddanost a zodpovědnost. Jenže problém je v tom, že v Brazílii existuje kultura chamtivosti, stále máte chtít víc peněz. To nás učili,“ svalil Juninho vinu na svou domovinu.

Někdejší vynikající záložník chce, aby se rozlišovalo mezi Neymarem jako hráčem, a jako člověkem. „Coby hráč je mezi třemi nejlepšími na světě, na úrovni Ronalda a Messiho. Je rychlý, umí dát gól i asistovat, je to skutečné číslo 10. Ale jako člověk se musí zamyslet a dospět. Nicméně teď prostě jen dělá, co ho život naučil.“

Komentáře na adresu největší hvězdy PSG rozlítily sportovního ředitele klubu, dalšího Brazilce Leonarda. „Nechápu, proč Aulas (prezident Lyonu) stále mluví o PSG. Teď navíc Juninho mluví o nás a Neymarovi. Měli by radši mluvit o svém vlastním klubu,“ okomentoval pro rádio RMC Sport.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud