4. dubna 2011 • 11:21

Chaos v Palermu: Za devět let osmnáct trenérů!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To není horké, to je přímo žhavé trenérské křeslo. Kde? Přece ve fotbalovém Palermu. Jeho majitel Maurizio Zamparini vede klub ze Sicílie devět let a během té doby sáhl k výměně kouče už osmnáctkrát! Naposledy tak učinil tuto neděli, kdy se po porážce s Catanií musel poroučet Serse Cosmi. Ve funkci vydržel šestatřicet dní…



Pikantní je i jméno nového trenéra Palerma. Není jím nikdo jiný než starý známý Delio Rossi, který už v této sezoně »rosaneri« vedl – i proti Spartě v Evropské lize. Rossi byl odvolán na konci února po domácím debaklu 0:7 s Udinese, ale placeného volna si příliš neužil.

Jako prorocká se tedy ukázala slova, která Rossi pronesl v slzách na rozloučenou: „Do Palerma se jednou vrátím, protože vím, že jsem zde něco nechal.“

Excentrický Serse Cosmi koučoval Palermo jen ve čtyřech ligových zápasech, z nichž dovedl tým k vítězství pouze jednou – paradoxně proti lídru soutěže AC Milán. Osudnou mu byla nedělní vysoká porážka 0:4 v prestižním sicilském derby na hřišti Catanie.

„Povolávám zpět starého lékaře, aby uzdravil tým i jeho fanoušky,“ komentoval Rossiho návrat majitel Palerma Maurizio Zamparini.


Komicky tak nyní vyznívají věty, kterými počastoval právě Rossiho po únorovém debaklu 0:7 s Udinese. Tehdy na »starém lékaři« Zamparini nenechal nit suchou.

„Jak to, že Rossi sám po takové ostudě neodstoupil?“ rozčiloval se majitel sítě obchodních domů Emmezeta. „Zápas s Udinese jsem viděl v televizi třikrát a kdybych měl Rossiho před sebou, nevím, co bych mu provedl. Naše obrana byla směšná, Rossi mi zničil tým.“

Uběhlo šestatřicet dní a z ničitele Rossiho je spasitel. Cosmi se totiž v Zampariniho očích kromě slabých výsledků provinil především tím, že nechával na lavičce náhradníků Fabrizia Miccoliho a Javiera Pastoreho, dvě největší hvězdy Palerma.

„Pod Cosmim se nic nezlepšilo. Naopak se všechno ještě zhoršilo,“ soudí Zamparini, který před Palermem vlastnil fotbalové Benátky a oba kluby dovedl z nižších soutěží až do Serie A.

Italský tisk v této souvislosti připomíná, že jde o osmnáctou změnu na lavičce Palerma za Zampariniho vlády. A vůbec ne tu nejrychlejší. Neslavný rekord v tomto směru drží Ezio Glerean, který v sezoně 2002/03 dostal padáka hned po prvním kole.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud