21. dubna 2012 • 23:15

Neapol po pěti zápasech zvítězila a v lize je pátá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Neapole zdolali Novaru 2:0 a v tabulce italské ligy se posunuli na páté místo, které zajišťuje postup do třetího předkola Evropské ligy. Tři body získali po pěti předchozích zápasech bez vítězství.



Utkání v Neapoli hned v úvodu přerušilo zranění sudího Danieleho Doveriho, který si při signalizování přímého kopu poranil rameno a téměř 20 minut ho ošetřovali fyzioterapeuti obou týmů. Rozhodčí na chvíli odešel do šatny, nakonec ale pokračoval a ještě během první půle pak uznal obě branky zápasu - trefy útočníka Edinsona Cavaniho a stopera Paola Cannavara.

Brankář Samir Handanovič zachránil chycenou penaltou Udine remízu 0:0 s Chievem a udržel svému týmu šanci na postup do Ligy mistrů. Domácí veronský celek, na jehož lavičce strávil celý duel záložník Kamil Vacek, ještě nastřelil tyč. Udine je o bod před Neapolí a ztrácí dva body na třetí Lazio.

Parma po pěti letech zdolala Cagliari, a to rovnou 3:0. Zadostiučinění mohl zažívat kouč i její kouč Roberto Donadoni, kterého Cagliari propustilo ještě před začátkem této sezony.

V Itálii o víkendu začínají utkání minutou ticha za záložníka Piermaria Morosiniho z Livorna, který před týdnem zemřel po kolapsu během druholigového duelu s Pescarou. Po tragédii odvolal italský svaz zápasy předchozího kola první a druhé ligy.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
Chievo - Udine 0:0, Parma - Cagliari 3:0 (24. Giovinco, 73. Floccari z pen., 90. Okaka Chuka z pen.), Catania - Bergamo 2:0 (30. Gómez, 85. Seymour), Neapol - Novara 2:0 (21. Cavani, 37. Cannavaro).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud