7. října 2017 • 12:00

Nový Messi? Supertalent Pellegri nechce opustit Janov, už odmítl United

Autor: tko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát skóroval proti Laziu Řím a překonal rekord. Šestnáctiletý útočník FC Janov Pietro Pellegri je v centru zájmu Chelsea nebo obou milánských gigantů, on se však touží stát klubovou legendou v současném působišti.



Neděle 17. září 2017. Pellegri dvakrát skóroval do sítě Lazia a donutil svého otce k slzám. Marco Pellegri, dlouholetý zaměstnanec a fanoušek janovského klubu, i přes prohru po zápase nechával volný průběh svým emocím.

Aby ne, jeho syn se zapsal právě do historie. Pietro naskočil do zápasu proti Laziu jako střídající hráč už v první půli, když ve 33. minutě nahradil Centurióna, ale vše podstatné si nechal na druhý poločas. Nejprve se v 57. minutě po průnikové přihrávce se štěstím dostal k míči a tečovanou ranou vyrovnal na 1:1, šestnáct minut nato pak po centru z levé strany upravoval na průběžných 2:2, čímž se zároveň stal nejmladším hráčem nejen Serie A, ale všech pěti největších evropských soutěží, který dokázal v jednom zápase vstřelit dvě branky!

VIDEO | Podívejte se na Pellegriho nejlepší kousky z této sezony


Přesto ani on nakonec nedokázal odvrátit porážku 2:3, která jen podtrhla mizerný start klubu do nové sezóny. Janov se po sedmi kolech drží na předposlední pozici tabulky s pouhými dvěma body na kontě.

V Serii A Pellegri debutoval již v prosinci minulého roku, kdy jako střídající hráč na tři minuty zasáhl do zápasu na hřišti FC Turín. Bylo mu 15 let a 280 dní, čímž vyrovnal téměř 80 let starý rekord. První gól v soutěži pak vstřelil o několik měsíců později v posledním zápase sezony 2016/17, kdy se jako třetí nejmladší střelec v historii Serie A prosadil při rozlučce Francesca Tottiho na hřišti AS Řím.

Jak symbolické. Právě Tottiho příkladná věrnost jednomu klubu by se mohla stát ctností i Pellegriho. Janovský odchovanec je po vzoru italské legendy odmala zarytým fanouškem svého klubu a již před dvěma lety po vydařeném mládežnickém turnaji, i za výrazného přispění svého otce, odmítl lukrativní nabídku Manchesteru United s tím, že Janov je pro něj ideální místo k dalšímu rozvoji.

191 cm vysoký útočník, prezidentem klubu Enricem Preziosim označovaný jako "nový Messi", zároveň vyniká technickými schopnostmi, dobrou hrou zády k brance a zabijáckým instinktem uvnitř šestnáctky, čímž se podobá spíše svému idolu Zlatanu Ibrahimovičovi.

Obrovský Pellegriho potenciál samozřejmě nemohl uniknout zájmu předních evropských klubů v čele s domácími giganty Interem a AC Milán nebo londýnskou Chelsea, vedenou Pellegriho krajanem Contem. Bitva o mladého útočníka se rozhořela letos v létě, ovšem v případě Interu se částečně i kvůli pravidlům finančního fair play (FFP) přestup alespoň prozatím nekonal.

Zájemci o talentovaného hráče si však kromě náročného přesvědčování Pellegriho o přestup z milovaného klubu budou muset připravit závratnou sumu peněz, zvláště pokud mladý útočník již v probíhající sezóně začne naplňovat důvěru, kterou do něj vkládají představitelé klubu i fanoušci. Již brzy by tak mohl zastínit přestup o více než dva roky staršího Kyliana Mbappého do PSG.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud