12. března 2019 • 12:55

Gól, pak pocit jako mrtvola. Schick se blýskl před Ranierim, těší se na Džeka

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S novým trenérem přišla i nově nabytá sebedůvěra. Patrik Schick se poprvé představil v dresu AS Řím pod vedením trenéra Claudia Ranieriho, a strůjci zázraku s Leicesterem hned vykouzlil úsměv na tváři. Proti Empoli (2:1) dal vítězný gól a ukázal, že si zaslouží šance, kterých pod Eusebiem di Franceskem dostával poskrovnu. Zastavit by ho neměly ani drobné zdravotní komplikace, které nastaly na konci utkání, i když je sám Schick nepopsal zrovna s úsměvem. „Připadal jsem si jako mrtvola,“ popsal, co ho donutilo vystřídat.



Ranieriho slova po převzetí otěží v Římě musela být hudbou pro Schickovy uši. "Džeko a Schick musí hrát spolu. Patrik je velmi dobrý, velice rychlý, technicky silný hráč. Když přišel na hřiště v Portu, ukázal velkou chuť, byl hladový. Pokud to rozbalí naplno, k čemuž má blízko, fanoušci se do něj zamilují," nechal se slyšet zkušený kouč. V pondělí jej, i kvůli absenci ofenzivní jedničky Edina Džeka, postavil do základní sestavy proti Empoli. Schick, který několik týdnů absentoval kvůli zranění, nastoupil od první minuty poprvé od 8. února.

Hned v prvním zápase pod novým vedením se český útočník za chválu a důveru odvděčil, když po standardce Alessandra Florenziho ve vzduchu přetlačil kapitána Empoli Manuela Pasquala a poslal míč hlavou do branky. V tu chvíli zvyšoval na 2:0, zápas ale nakonec skončil 2:1, Schickova trefa tedy byla vítězná.

„Jsem moc rád, že se mi podařilo skórovat, obzvlášť, když šlo o vítěznou trefu,“ zářil český útočník pro klubovou televizi. „Trenér Ranieri mi řekl, ať předvedu agresi a správnou mentalitu. To jsme v tomhle zápase udělali všichni, navzájem jsme si pomáhali, když jsme udělali chybu,“ dodal.

Ranieriho úvodní chvála v mladém forvardovi očividně zažehla oheň. „Trenér je tu teprve tři nebo čtyři dny, ale to, co řekl, mě velmi potěšilo. Je velmi pozitivní, chce jednotný tým, který vždy hraje pospolu,“ řekl Schick, kterého na hřišti nejspíš čeká víc spolupráce s Edinem Džekem. Ten proti Empoli nenastoupil kvůli karetnímu trestu.

„Každý útočník hraje o něco lépe, když má blízko sebe spoluhráče. Myslím, že s Edinem se nám může dařit,“ dodal útočník, který v závěru zápasu musel střídat. Naštěstí pro něj by nemělo jít o vážné zranění, ale jen o únavu z fyzicky náročného zápasu. „Tři týdny jsem nehrál, a teď jsem naskočil do takového zápasu. Na konci jsem měl křeče, bál jsem se, abych se zase nezranil. Připadal jsem si jako mrtvola,“ prozradil o situaci z 85. minuty.

23letý útočník si naštěstí zranění neobnovil, už v sobotu proti týmu SPAL Ferrara tak dál může splácet Ranieriho důvěru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud