22. srpna 2019 • 04:30

Ronaldo: Hráč dnes stojí miliardy a nic nedokázal. Kolik by platili za mě?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu vlétne do druhé sezony v barvách Juventusu, opět řádně nažhavený získávat další úspěchy. Cristiano Ronaldo nesundavá nohu z plynu ani ve svých 34 letech. V obsáhlém rozhovoru pro portugalskou stanci TVI mluvil o svých plánech do budoucna, čím překvapil svého syna a také o přemrštěnosti cen současných fotbalistů.



"Dneska kluby dají za mladé hráče 100 milionů eur (2,6 miliardy korun), aniž by měl ten fotbalista něco pořádného za sebou. Ve fotbale je mnohem víc peněz. Brankáři nebo stopeři stojí 70, 80 milionů eur. Nelíbí se mi to, ale v takovém světě dnes žijeme. Trh je takový, musíme to respektovat," prohlásil portugalský fenomén, který přišel minulé léto do Juventusu za 117 milionů eur (3,04 miliardy korun).

Ronaldo se v obsáhlém interview pousmál nad otázkou, kolik by na současném trhu stál ve chvíli, kdy by mu bylo 25 let. "To je těžké spočítat. Ale pokud dobrý brankář dnes stojí okolo 75 milionů eur, tak hráč, který toho dokázal tolik, co já, by musel stát třikrát, čtyřikrát víc." reagoval 34letý Portugalec. Sám sebe v mladším vydání tedy ocenil na sumu okolo 300 milionů eur (7,8 miliardy), zatím nejvíc stál Neymar při odchodu z Barcelony do PSG (222 milionů eur).

Hvězdný útočník v zimě oslavil 34. narozeniny, na nějaké Ronaldovo odcházení ale zapomeňte. "Na to vůbec nemyslím. Možná ukončím kariéru příští rok, ale třeba budu hrát do 40, 41," odpověděl pětinásobný držitel Zlatého míče. "Teď opravdu nevím, kdy skončím. Vždycky říkám, že si na hřišti užívám každý moment. Mám výjimečný dar a chci ho dál rozvíjet," prohlásil jeden z nejlepších fotbalistů všech dob.

Cristiano Ronaldo je jedním z nejpopulárnějších sportovců planety
Cristiano Ronaldo je jedním z nejpopulárnějších sportovců planety

Ronaldo začne druhou sezonu v Serii A, s Juventusem jede v sobotu na hřiště Parmy. Po přestupu z Realu Madrid už stihl vyhrát italský titul, v lize nasázel 21 branek a byl nejlepším střelcem týmu. "Nemyslím si, že existuje fotbalista, který toho dokázal víc, než já," odpověděl typickým sebevědomým stylem.

V těle nabušeného CR7 se ale skrývá i duše skromného chlapce, který to z chudých poměrů v Madeiře dotáhl až mezi absolutní elitu. Už jako malý kluk se musel protloukával tvrdou školou Lisabonu, kde ve Sportingu nakoukával do velkého fotbalu.

"Do Lisabonu létám často, někdy vezmu i Cristiana juniora. Chtěl jsem, aby viděl, kde jsem vyrostl," vyprávěl Ronaldo a přiblížil zajímavou historku. "Byl jsem tam já, Paixao (Ronaldův tehdejší spolubydlící) a můj syn. Šli jsme do pokoje, kde jsme s Paixaem bydleli. Syn se na mě podíval a ptal se: 'Tati, tady jsi opravdu bydlel?' Nemohl tomu uvěřit,"pousmál se Cristiano.

Pak už ale mluvil vážněji. "Dnešní mladí si myslí, že je všechno jednoduché. Kvalita života, domy, auta. Způsob, jakým se oblékáme. Myslí si, že to všechno padá z nebe," upozornil portugalský mág. "Ale jen talent tě někam nedostane, muusíš pro to něco udělat, neustále tvrdě pracovat. Tohle se snažím svým dětem předat."

Vedle desítek individuálních trofejí Ronaldo už vyhrál 5x Ligu mistrů (4x s Realem, jednou s Manchesterem United), třikrát Premier League a dvakrát La Ligu. Italskou Serii A s Juventusem opanoval hned ve své první sezoně. Do dalších fotbalových bitev jde opět s tím, aby překonával další rekordy.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud