Jakub Konečný
24. října 2020 • 19:20

Kolik berou Češi v Serii A? I nejlepší Jankto je na zlomku Ronalda

Vstoupit do diskuse
2
  • Kolik berou čeští hráči v Serii A?Kolik berou čeští hráči v Serii A?FOTO: koláž iSport.cz

    Dvacet dva milionů korun čistého ročně. Na tolik si přijde Jakub Jankto v Sampdorii Janov, což z něj dělá nejlépe placeného Čecha v Serii A. Jen pro srovnání – premiant soutěže Cristiano Ronaldo si v Juventusu vydělá podle listu La Gazzetta dello Sport za rok 837 milionů korun, tedy téměř čtyřicetkrát více. A jak jsou na tom další Češi v Itálii? Po návratu Ladislava Krejčího z Boloni do Sparty, přestupu Patrika Schicka z AS Řím do Leverkusenu a sestupu Brescie Aleše Matějů a Jaromíra Zmrhala jsou momentálně na soupiskách dvaceti klubů Serie A pouze tři.

  • JAKUB JANKTO (24), Sampdoria - 22 milionů

    Odchovanec Slavie přišel do Itálie už před šesti lety, kdy podepsal Udinese. Hostoval i v Ascoli a před dvěma lety přestoupil za 14,5 milionu eur (390 milionů korun) do Sampdorie. Jankto v Sampdorii dostane 22 milionů korun čistého ročně, tedy stejně jako v minulé sezoně. V janovském klubu bere víc než on deset jeho spoluhráčů, nejlépe je na tom Antonio Candreva. Čerstvá posila z milánského Interu si za rok připíše 35 milionů korun po zdanění.

    Sampdoria byla na hřišti Cagliari blízko k výhře, Fabio Quagliarella dal dva góly a mohl se radovat i s Jakubem Janktem Sampdoria byla na hřišti Cagliari blízko k výhře, Fabio Quagliarella dal dva góly a mohl se radovat i s Jakubem JanktemFoto Profimedia.cz

  • ANTONÍN BARÁK (25), Verona - 14 milionů

    Zpočátku šel stejnou cestou jako Jakub Jankto, Slavia, Udinese… V minulé sezoně hostoval úspěšně v Lecce a v létě vyměnil černo-bílé barvy za modro-žluté Hellasu Verona. Meziročně si polepšil. Po přestupu z Udinese, kde bral 8,1 milionu korun netto ročně, si v Hellasu Verona přijde na 14 milionů. Víc než Barák bere v Hellasu šest hráčů, jedničkou je Nikola Kalinič se 41 miliony korun.

    Antonín Barák v dresu Hellasu Verona Antonín Barák v dresu Hellasu VeronaFoto Profimedia.cz

  • LUKÁŠ ZIMA (26), Janov - 5,4 milionu

    A do třetice borec, který pod Apeniny zamířil ze Slavie. Janovu patří od roku 2011, nicméně na svůj první start v Serii A stále čeká. Mezitím hostoval i v Reggianě, Benátkách, Mantově, Perugii a Livornu. Náhradní gólman má v Janově kontrakt na 5,4 milionu korun čistého ročně, hůř je na tom v klubu jen další brankářská rezerva Alberto Paleari (2,4 milionu korun).

    Lukáš Zima na hostování v Livornu Lukáš Zima na hostování v LivornuFoto Profimedia.cz

  • JAROMÍR ZMRHAL a ALEŠ MATĚJŮ, Brescia - 6,8 a 4 miliony v minulé sezoně

    Jen pro zajímavost, Jaromír Zmrhal bral v minulé sezoně 6,8 milionu korun a Aleš Matějů 4 miliony. To však ještě Brescia hrála nejvyšší soutěž a vinou pandemie koronaviru hráčům platy plošně snižovala.

    Jaromír Zmrhal (v bílém) a Aleš Matějů Jaromír Zmrhal (v bílém) a Aleš MatějůFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud