30. června 2022 • 10:20

Lukaku zpět v Interu: Návrat domů. S koučem jsem v kontaktu celou sezonu

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický fotbalový útočník Romelu Lukaku se po roce vrací z Chelsea do Interu Milán. V italském klubu bude v nadcházející sezoně hostovat za osm milionů eur plus bonusy. „Je to jako návrat domů. S trenérem Inzaghim jsem byl v kontaktu v průběhu celé sezony,“ přiznal střelec, který loni po zisku titulu s Interem přestoupil do Londýna za 115 milionů eur a stal se nejdražší posilou v historii Chelsea. Na Stamford Bridge se mu ale nedařilo a ztratil místo v základní sestavě.



„Je to jako návrat domů. Byl jsem tu s rodinou moc spokojený. Dokonce jsem si tu nechal dům, když jsem odcházel do Anglie, což něco znamená,“ vyprávěl ve videopředstavení na Youtube kanálu Interu, s nímž loni vyhrál titul v Serii A.

Lukaku se v Miláně těší především na fanoušky a spoluhráče. Láká ho i spolupráce s trenérem Simonem Inzaghim. „Byli jsme v kontaktu v průběhu celé sezony. Myslím, že tu odvádí skvělou práci. Chci týmu pomoct,“ dodal.

Od fanoušků se dočkal milého přivítání i přes to, že po jeho loňském odchodu do Chelsea schytal pořádnou kritiku. Inter tehdy sice získal již zmíněné scudetto, ale kvůli světové pandemii byl ve špatné finanční situaci.

Lukaku podle fanoušků zvolil jistotu, šel po penězích a zradil tak klub. Když se začalo spekulovat o jeho návratu, v okolí stadionu se objevovaly transparenty s víceméně podobným vzkazem: „Nejsi vítán, zrádče!“ 

Při včerejším návratu do Milána a podstupování lékařské prohlídky se ale nenašel jediný náznak nenávisti. Příznivci klubu nadšeně vítali staronovou posilu do útoku.

Lukaku zároveň přiznal, že k přesunu zpět do Milána hodně pomohli jeho staronoví spoluhráči z Interu. „S většinou z nich jsem mluvil. Přes videohovor dokonce se všemi. Chci jim moc poděkovat, protože jsem si návrat přál a oni vyvinuli velké úsilí, aby se to povedlo. Jsou jako moje rodina, moji bratři,“ těší se zpět do kabiny na stadionu Giuseppeho Meazzy.

V Interu v letech 2019-2021 nasázel 64 branek v 95 utkáních. Po přesunu do Chelsea se ale trápil a nedokázal se prosadit. Ve 44 soutěžních zápasech dal 15 branek. V anglické lize se trefil osmkrát v 26 utkáních.

Za Chelsea nastupoval Lukaku už v letech 2011 až 2014, mezitím hostoval ve West Bromwichi a Evertonu, kam potom přestoupil. V Anglii hrál také za Manchester United. S Blues mu ale dál běží loni v létě podepsaný pětiletý kontrakt.

Chelsea si jako novou posilu do útoku vyhlédla Raheema Sterlinga, který má před sebou poslední rok kontraktu v Manchesteru City. Sedmadvacetiletý hráč letos pomohl týmu 13 góly k titulu, který s bohatým klubem získal už počtvrté. Chelsea by za něj mohla zaplatit 40 milionů eur.

Fanoušci vítají navrátilce Romela Lukaka
Fanoušci vítají navrátilce Romela Lukaka

Inter Milán Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud