20. dubna 2011 • 11:27

Neuer opustí Schalke, zájem má Bayern i ManU

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý fotbalový brankář Manuel Neuer v létě opustí Schalke. Dnes oznámil, že s týmem neprodlouží smlouvu, která mu končí v roce 2012 a že se rozhodl pro změnu. Podle zahraničních médií jsou největšími zájemci o jeho služby Bayern Mnichov a Manchester United.



"Rozhodl jsem se tak bez jakéhokoli vlivu zvenčí. Nemá to nic společného se změnou trenéra nebo s kýmkoli jiným v klubu," řekl německým novinářům Neuer, který je hráčem Schalke už od roku 1991.

"Musím poděkovat klubu i fanouškům. Po dvaceti letech jsem se ale rozhodl, že nastal čas pro změnu. Teď se ale budu plně soustředit na úspěšný závěr sezony," dodal německý reprezentant.

Neuer patří aktuálně k nejvýraznějším brankářským osobnostem na světě. V minulém roce se prosadil na post německé jedničky a pomohl vybojovat třetí místo na mistrovství světa. V brance Schalke se objevuje pravidelně od 19 let. Letos klubu pomohl do semifinále Ligy mistrů, kde se Schalke utká s Manchesterem United.

Právě kouč United Alex Ferguson patří k velkým obdivovatelům Neuera, kterého si spolu s Davidem de Geou z Atlétika Madrid vyhlédl jako náhradu za Edwina Van der Sara, který končí kariéru.

Podle německých médií má ale Neuer namířeno do Bayernu Mnichov, jenž má dlouhodobé problémy s obsazením brankářského postu. Sám Neuer prohlásil, že se už rozhodl, kam jeho kroky povedou, ale že si to zatím nechá pro sebe.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud