23. září 2015 • 10:28

10 doteků, 5 gólů. Na rekord Lewandowského nemá Messi ani Ronaldo

Autor: pod, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné. Šílené. Fenomenální. Fotbalový svět nešetří po pětigólovém představení superlativy na adresu Roberta Lewandowského. A ani nemůže, útočník Bayernu Mnichov nevídaným výkonem proti Wolfsburgu tvořil historii. Nejen tu bundesligovou. „Nikdy jsem něco takového neviděl a myslím, že už ani neuvidím,“ žasl kouč Bayenu Pep Guardiola.



Lewandowski začal zápas s Wolfsburgem na lavičce, do hry se dostal po poločase. A začal řádit. První gól vstřelil v čase 50:40, přesně o 8 minut a 59 sekund později zaznamenal parádním volejem pátý zásah. Zní to neskutečně, ale je to tak.

Polský útočník tak stihl vstřelit pět gólů za necelých devět minut, na hřišti byl necelou čtvrthodinu. Stal se jediným hráčem v historii bundesligy, který dokázal nastřílet pět gólů, přestože nebyl v základu. Stačilo mu na to 10 doteků s míčem.

Tím ale výčet překonaných rekordů nekončí. Lewandowski si připsal nejrychlejší hattrick v historii německé ligy (3 minuty, 22 sekund), zároveň i nejrychleji vstřelené čtyři góly (5 minut, 42 sekund) a nejrychleji vstřelených pět branek (8 minut, 59 sekund).

VIDEO | Pět gólů Roberta Lewandowského za 8 minut a 59 sekund

Ani to není vše. Pět gólů za necelých devět minut totiž ještě nevstřelil v evropských top ligách nikdo. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo ví, jaké to je takovou porci gólů dát, ale Lewandowského rychlost je unikátní.

Přestože bundesliga viděla pětigólového střelce naposledy před 24 lety, zná už i výraznější brankový příspěvek od jednoho hráče. V roce 1977 dal totiž Dieter Müller šest gólů za Köln proti Brémám (7:2).

Lewandowski každopádně uhranul svět. „Prostě jsem chtěl jednoduše střílet, nemyslel jsem na to, co se pak stane. Je to šílené, jsem šťastný,“ vyprávěl po utkání hrdina.

Je velmi pravděpodobné, že ho v příštím utkání již Guardiola na lavičce nenechá. A i kdyby, polský kanonýr se zapsal nesmazatelně do historie Bayernu, bundesligy i celého fotbalu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud