13. listopadu 2019 • 16:42

Trest pro kapitána Frankfurtu. Za útok na kouče si do konce roku nezahraje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Eintrachtu Frankfurt David Abraham si za sražení trenéra Freiburgu Christiana Streicha v tomto kalendářním roce už nezahraje. Od disciplinární komise Německého fotbalového svazu dostal třiatřicetiletý Argentinec distanc na sedm týdnů do 29. prosince a k tomu pokutu 25 tisíc eur (640 tisíc korun).



Obránce Abraham srazil Streicha ramenem, když běžel v závěru nedělního ligového utkání za stavu 0:1 pro míč do zámezí. Trenér Freiburgu po nárazu upadl, ale vyvázl bez zranění. Abraham byl vyloučen a hned po utkání se Streichovi omluvil, což čtyřiapadesátiletý kouč přijal.

Chování své opory odsoudilo vedení Eintrachtu, za který Abraham hraje od roku 2015. Fotbalista podle tisku dostal od klubu pokutu 35 tisíc eur (892 tisíc korun), které dá na dobročinné účely. Kapitánskou pásku mu vedení ponechalo, nicméně po trestu od svazu ji ve zbývajících šesti bundesligových zápasech podzimu bude mít na ruce někdo jiný.

Disciplinárka dnes také zastavila činnost na tři zápasy freiburskému hráči Vincenzu Grifovi, jenž se na Abrahama po jeho ataku na kouče vrhnul. V té době již vystřídaný Grifo za to viděl také červenou kartu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud