Jakub Plaskura
23. června 2023 • 14:15

Černý je „vlkem“, podepsal na čtyři roky. Jeho vývoj nekončí, věří ředitel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou snovou sezonu, kterou korunoval na reprezentačním srazu, kde byl proti Faerským ostrovům a Černé Hoře rozdílovým hráčem. Václav Černý vyměnil nizozemskou Eredivisie za německou bundesligu a stal se dle očekávání spoluhráčem dalšího Čecha Lukáše Ambrose ve Wolfsburgu. Do Twente za 25letého ofenzivního záložníka poputuje 8 milionů eur.



Václav Černý konečně nemarodil, odehrál celou sezonu a ukázal, že se Ajax Amsterdam před lety nepletl, když si jej jako jinocha přetáhl z Příbrami. „Český Robben“ si v Holandsku připsal ve 36 ligových zápasech 14 gólů a 13 asistencí. Zejména mezi asistenty patřil k nejlepším nahrávačům v předních evropských soutěžích. Vlčí smečka z Wolfsburgu si na něj myslela už několik týdnů a teď se všechny podmínky přestupu konečně doladily.

Znamená to, že Černému na semaforu blikla světle zelená pro posun jeho kariéry. Přesně takovou barvu totiž mají dresy jeho nového zaměstnavatele, kam se stěhuje za chorvatským koučem Nikem Kovačem, který nelenil a s Černým byl v kontaktu i během reprezentačního srazu, aby náhodou jeho touha přestoupit do Německa nevyhasla.

Zdálo se však, že Černý měl jasno, do Německa se mu chtělo. Týdny trvající přestupový seriál definitivně skončil v pátek po poledni dohodou mezi oběma celky. „Václav je velmi nebezpečný hráč a jsme rádi, že si vybral Wolfsburg. V Twente prokázal své kvality a věříme, že jeho vývoj zdaleka nekončí,“ nechal se slyšet bezprostředně po podpisu smlouvy sportovní ředitel VFL Sebastian Schindzielorz.

Twente si díky českému křídelníkovi přijde v přepočtu na zhruba dvě stě milionů korun. Za podobnou částku z klubu například před lety přestupoval do Tottenhamu Nacer Chadli. Černý bude oblékat dres s číslem 7, jeho původní nositel Luca Waldschmidt před několika dny odešel do Kolína nad Rýnem.

„Nemůžu se dočkat, až se vše rozjede. Bundesliga je jednou z nejlepších lig na světě a vždy bylo mým snem si ji zahrát. Pokusím se Wolfsburgu co nejvíce pomoci,“ řekl český reprezentant při pózování v zelenobílém dresu.

V jednom týmu by se tak mohl potkat s Lukášem Ambrosem. Český mladík si v uplynulé sezoně připsal za VFL bundesligovou premiéru, ale zůstalo zatím u jediného startu, Černý však přichází jako opora. Sám ale zůstává nohama na zemi. „Moje osobní filozofie se vyvinula, protože stárnu a mám za sebou složitá období kvůli zraněním, kterým jsem v minulosti čelil. Chci, aby každý den byl tím lepším,“ a dodává, „Rád bych dal týmu sto procent svých schopností. Pokud máte kvalitu, tak ji čas ukáže a já jen chci dosáhnout cílů, které si klub vytyčí.“

Další Češi v bundeslize:

Lukáš Ambros (19) – záložník, Wolfsburg
Adam Hložek (20) – útočník, Leverkusen
Patrik Schick (27) – útočník, Leverkusen
Alex Král (25) – záložník, Union Berlín
Pavel Kadeřábek (31) – obránce, Hoffenheim
Jiří Pavlenka (31) – brankář, Brémy
Tomáš Koubek (30) – brankář Augsburg

VfL Wolfsburg Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud