23. července 2023 • 16:15

Čvančarův gólový debut: Dobrý start. Má něco, co nám chybělo, těší se kouč

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tady mě máte! Tomáš Čvančara při svém debutu v dresu Borussie Mönchengladbach nepotřeboval ani tři minuty ke vstřelení premiérové branky v novém angažmá. „Doufal jsem v dobrý začátek a tohle ode mě byl dobrý začátek,“ hlásil spokojeně dvaadvacetiletý útočník po výhře 2:1 nad třetiligovým Saarbrückenem.



V tomto přestupovém období zatím nejdražší posila Hříbat dostala důvěru od úvodního výkopu pátého přípravného utkání. S předvedením se fanouškům Gladbachu Tomáš Čvančara nijak neotálel. Brzy se dostal do dobré pozice, v níž byl ovšem faulován. Z následující standardní situace se však už bývalý útočník Sparty prosadil. Vyskočil nejvýše ze všech a přesnou hlavičkou poslal svůj nový tým do vedení.

„Kdybych nebyl faulován, tak bych byl sám před brankou ve velmi dobré šanci. Doufal jsem, že faulován nebudu, ale když už se tak stalo, musel jsem dát gól z následující standardky,“ popsal celou situaci Čvančara, jenž nastoupil na hrotu útoku. Hřiště opustil o poločase za dvoubrankového vedení Mönchengladbachu. Saarbrücken pak v samotném závěru upravil na konečných 2:1 pro bundesligový celek.

„Byla to pro nás dobrá prověrka. Ukázala nám, na čem musíme pracovat. Osobně jsem doufal v dobrý začátek a tohle ode mě byl dobrý začátek. Nyní je mým cílem přidávat další góly a předvádět dobré výkony. Příprava je vyčerpávající, ale musíme makat tvrdě, abychom byli připraveni na start sezony,“ ví moc dobře Čvančara.

Trenér Gerardo Seoane byl s výkonem ofenzivní posily rovněž spokojen.

„Bylo jasné, že nám Tomáš díky své síle a proporcím dodá něco, co nám dříve chybělo. Pro soupeře umí být velice nepříjemný a svou postavu umí výborně využít nejen směrem dopředu, ale i dozadu. V několika situacích rovněž ukázal, že umí být i velice rychlý,“ pochvaloval si bývalý kouč Leverkusenu, v němž vedl Adama Hložka s Patrikem Schickem. Druhý jmenovaný pod ním zažil svou vůbec nejlepší sezonu v kariéře. Čvančara bude nyní doufat v něco podobného.

Nakročil k tomu výborně.

První utkání sezony čeká Borussii Mönchengladbach až 11. srpna v rámci DFB Pokalu na hřišti Bersenbrücku, jenž hraje až pátou nejvyšší soutěž. Bundesligu rozehrají Hříbata o osm dní později v Augsburgu.

Borussia Mönchengladbach Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud