18. července 2012 • 12:26

Baroš do nenáviděného Besiktase? Trenér shání zkušeného útočníka

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kluby se nesnáší, fanoušci se při utkáních perou do krve. A právě dres velkých tureckých rivalů, Galatasaraye a Besiktase Istanbul, by mohl vyměnit Milan Baroš. Podle tureckých médií ho do Besiktase láká nový trenér Samet Aybaba. V klubu by se potkal s kamarádem Tomášem Sivokem, který nedávno prodloužil smlouvu.



Luxusní kontrakt v Galatasarayi Barošovi končí v červnu 2013. Spekulace okolo možného odchodu českého útočníka se množí. Mluví se i o odchodu do Spojených států či nějaké exotické destinace.

Baroš, který se po mistrovství Evropy vzdal českého národního dresu, toho za tureckého mistra na jaře moc nenahrál. Vinou zranění a červené karty vynechal osm zápasů, ve zbylých duelech do hry často zasahoval jen z lavičky náhradníků. Podle tureckých médií se ho trenér Fatih Terim plánuje zbavit, ač to třicetiletý forvard popírá.

Rodákovi z Vigantic podle informací z Turecka hodil laso velmi zajímavý klub, istanbulský konkurent Besiktas. Třetí tým loňského ročníku turecké ligy trápí finanční problémy, kvůli kterým byl pro letošní sezonu vyřazen z evropských pohárů. Přesto by českého útočníka rád přivedl.

"Byl by pro nás velkým přínosem," údajně prohlásil trenér klubu Samet Aybaba. Ten chce do klubu přivést minimálně jednoho útočníka. Zajímá se také o Kameunce Pierra Webba z Istanbulu B.B. či Jovanoviče z Anderlechtu.

Milan Baroš se loučí s fanoušky po zápase s Polskem na EURO 2012Foto ČTK/AP


Besiktas v minulé sezoně v útoku spoléhal zejména na dvojici Almeyda, Pektemek, s příchodem Baroše by rád zvýšil konkurenci. Přesto se případný transfer nejeví jako příliš pravděpodobný.

Příchod Baroše by asi těžko rozdýchali fanoušci. Změna dresu mezi nenáviděnými celky z Istanbulu se jen tak neodpouští, českého forvarda by zcela jistě čekalo peklo. Baroš navíc v Galatasarayi může mít motivaci v podobě účasti v Lize mistrů.

V týmu by se Baroš potkal se svým kamarádem Tomášem Sivokem. Ten se po týdnech vyjednávání nakonec dohodl na prodloužení kontraktu a v Besiktasi by v příští sezoně měl navléct kapitánskou pásku.

Reprezentační stoper dohodě s Milanem Barošem příliš nevěří. "Bylo by super takového hráče získat, ale nevidím to reálně. Už jen proto, že Besiktas teď hodně šetří a těžko by sháněl peníze na hráče takového kalibru," myslí si Sivok.

Baroš si chválí podporu polských fanoušků
Baroš si chválí podporu polských fanoušků

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud