25. října 2012 • 18:57

Australská specialita: Heskey neunikne fanouškům ani na vteřinu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace, nebo naopak bizarní nápad. Tak vnímají fanoušci počin australské televize Fox Sports. Ta umožní fanouškům, kteří o to budou mít zájem, při svém přenosu sledovat po celých devadesát minut jednoho vybraného hráče. V tomto případě se terčem kamer stane v pátek známý anglický útočník Emil Heskey, jenž nyní nastupuje za Newcastle Jets v tamní lize. Těžko rovněž soudit, jaký by byl o projekt zájem v Česku, třeba při utkání reprezentace. V poslední době by to asi muselo být opravdové „pokoukáníčko“.



Příchod kanonýra do týmu Newcastle Jets vyvolal fotbalovou horečku a klub rázem prodal tisíce permanentních vstupenek. Televize se proto rozhodla k netradičnímu počinu. Fandové budou mít v pátečním duelu s Victory Melbourne možnost, v případě zájmu, sledovat při zápase každý pohyb i souboj Angličana.

Fanoušky láká reklama na neobvyklou službu. „Kamera vám ukáže všechno. Budete mít jediného hrdinu, uvidíte každou jeho akci, střelu, prostě všechno, co Heskey na hřišti udělá. Nebude mít šanci se před vámi schovat, na druhou stranu vám neuniknou věci, které udělá při zápase dobře,“ uvádí slogan.

Jde už o třetí pokus, jak přitáhnout fanoušky nejen do hlediště, ale i k televizním obrazovkám. Už dříve byl terčem kamer známý Ital Alessandro Del Piero a také Japonec Shinji Ono.

Těžko říct, jaký by byl mezi diváky zájem uskutečnit podobný experiment v Česku. Kdyby si třeba předplatil sledování českého útočníka Tomáše Pekharta v zápase kvalifikace o postup na MS 2014 proti Bulharsku, moc by toho neviděl. Pekhart byl u míče během šedesáti minut plných sedm sekund…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud