2. září 2018 • 08:45

Dočkal v MLS krásně připravil gól, pak se zranil. Přijde o národní tým?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační záložník Bořek Dočkal nedohrál kvůli zranění kotníku sobotní zápas zámořské fotbalové ligy MLS. V dresu Philadelphie nejprve připravil vyrovnávací gól na průběžných 1:1, ale pět minut před poločasovou přestávkou musel opustit hřiště po zákroku Cristiana Higuity ve středu hřiště. Je tím pádem ohrožen jeho start ve čtvrtečním utkání Ligy národů proti Ukrajině.



V Orlandu si Dočkal povedeným centrem na hlavičkujícího Burkea připsal čtrnáctou asistenci v sezoně a dělí se v této statistice o vedení v soutěži s dalšími dvěma hráči. Zápas na hřišti předposledního týmu Východní konference neměl vítěze ani na konci (2:2) a Philadelphii nadějně bojující o play off skončila série čtyř ligových výher.

 

Dočkal figuruje v nominaci trenéra Karla Jarolíma pro úvodní zápas nové soutěže Ligy národů s Ukrajinou a následný přípravný duel v Rusku. Za reprezentaci přitom nehrál od loňského října. V poslední době mu účast v národním týmu komplikovalo, že vloni v zimě zamířil do čínského Che-nanu Ťien-jie. Do Philadelphie zamířil v únoru na hostování.

Proti Ukrajině nastoupí český celek 6. září v Uherském Hradišti. O čtyři dny později odehraje v Rostově na Donu přípravné utkání proti Rusku. Z nominovaných hráčů se zranil v sobotu také brankář Jiří Pavlenka, který po srážce se soupeřem nedochytal bundesligový zápas Brém ve Frankfurtu. Protože byl podle agentury SID bezprostředně poté chvíli v bezvědomí, klub oznámil, že stráví pro jistotu noc na pozorování v nemocnici.

Bořek Dočkal při výhře Philadelphie přihrál na oba góly
Bořek Dočkal při výhře Philadelphie přihrál na oba góly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud