6. května 2019 • 10:45

Úlet! Kopl soupeře, přijde o derby. Gerrarda štve disciplína Rangers

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbytečně oslabil svůj tým. Po fatálním zkratu obdržel gólman Glasgow Rangers Allan McGregor červenou kartu. Zkušený sedmatřicetiletý brankář aktuálně druhého celku skotské ligy v úplném závěru utkání s Hibernian (1:0) šlápl soupeři na záda a byl vyloučen. Přijde tak o velké derby s Celtikem. „Je to frustrující. Místo abych byl spokojený s výhrou, odcházím naštvaný, protože jsem přišel o brankáře číslo jedna,“ zlobil se trenér Rangers Steven Gerrard, kterého celkově trápí disciplína jeho svěřenců.



Měli vše pod kontrolou. Jermain Defoe jim v 41. minutě střetnutí s Hibernian zajistil vedení 1:0 a příznivý stav v poklidu udrželi až do konce zápasu. Přesto neodcházeli glasgowští Rangers ze hřiště úplně spokojení. Zbytečně totiž přišli o vyloučeného gólmana Allana McGregora.

Jasná jednička a muž, který v aktuální sezoně vychytal v lize 14 čistých kont, neudržel v 89. minutě nervy a po svém odkopu z ruky šlápl na záda hostujícímu útočníkovi Marcovi McNultymu. Vše pak završil tím, že upadl na zem a chytil se sám za nohu, jako by utrpěl nějaké zranění.

Svým karate kopem si vysloužil domácí brankář předčasný odchod do sprch a duel musel dochytat obránce Ross Mccrorie. Rangers už měli v tu chvíli totiž vyčerpány možnosti střídání. Z hrdiny McGregora, který chvíli předtím kryl nepříjemný pokus Floriana Kamberiho a udržel svůj tým ve vedení, byl rázem hříšník.

Zkušený gólman bude v této sezoně svému týmu chybět kvůli disciplinárnímu trestu již podruhé. V únoru si totiž musel odpykat dvouzápasovou stopku poté, co mu byl zpětně udělen trest za skluz proti Lewisi Fergusonovi v utkání proti Aberdeenu.

Tentokrát je to pro Rangers ale o to horší, že se bez své jedničky budou muset obejít v nejsledovanějším zápase – derby s Celtikem. „Je to frustrující, protože nám ve velmi důležitém zápase bude chybět náš brankář číslo jedna. Místo toho, abych odcházel s tím, že jsme sice nehráli úplně dobře, ale máme tři body a byl s tím spokojený, tak jsem frustrovaný, protože jsem přišel o gólmana, který chytal celou sezonu velkolepě,“ uvedl trenér Rangers Steven Gerrard.

Pro jeho tým šlo již o dvanáctou červenou kartu v tomto ročníku ve všech soutěžích a devátou ligovou. „Jsem otevřený všem radám, pokud mi někdo chce nějaké dát. Jsem si jistý, že hráči jsou snad hluší, když k nim promlouvám ohledně disciplíny. Devět červených karet v lize, to je šílené,“ zdůraznil.

„Disciplína je pravděpodobně důvodem, proč nemluvíme o celkovém úspěchu, ale spíše o nedostatcích. Nechci být jedním z manažerů, kteří sahají hráčům na peníze, mají své rodiny, a nejsem takový typ člověka, ale nedávají mi jinou možnost,“ konstatoval bývalý kapitán Liverpoolu a anglické reprezentace. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud