6. května 2019 • 19:17

Finále poháru nevyšlo, titul také ne, Pospíšil ale pořád touží po Evropě

Autor: nme, oko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polský pohár nevyšel, tak si chce český fotbalista Martin Pospíšil spravit chuť v Ekstraklase, polské nejvyšší soutěži. Jeho Jagiellonia se tam pere o postup do pohárové Evropy. Naposledy v dohrávce skupiny o titul vyhrála nad Pogonem Štětín 4:2 a český fotbalista svým třetím gólem v sezoně pečetil její vítězství. Jagiellonia je nyní čtvrtá, což by jí stačilo na účast v předkole Evropské ligy.



Sen v podobě vítězství ve finále pohárové soutěže neklapnul. Zahrát si ve Varšavě před padesáti tisíci fanoušky, to je jistě zážitek. Jenže když dostanete gól v nastaveném čase a prohrajete, tak to rázem pokazí náladu. Přesně tohle poznal i Pospíšil, který se na utkání s Lechií Gdaňsk moc těšil.

„Před sezonou bylo cílem hrát o titul. To se nepodaří, tak se chceme dostat do pohárů a udržet současnou pozici,“ vykládá český fotbalista, který si v tuzemsku zahrál za Sigmu Olomouc a Jablonec.

Naplnit pohárové cíle ovšem nebude jednoduché. Jagiellonii v posledních třech kolech čeká vedoucí trio soutěže.

„V systému nadstavby může každý porazit každého, zápasy mají náboj a hrají se ve skvělé atmosféře. To ostatně teď poznávají i fanoušci v Česku, když se tam nadstavba hraje,“ vykládá.

Takže věří, že se mu povede nejlepší týmy potrápit a obrat o body. „Pokud chceme hrát poháry, tak musíme v těch zápasech uspět,“ říká odhodlaně.

Zda se to Pospíšilovi a spol. povede bude jasné nejpozději 19. května, kdy čeká Jagiellonii poslední kolo skupiny o titul proti Lechií Gdaňsk.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud